Автор
Woman.bg

Те се завърнаха в родината, за да отгледат детето си в България

"Решихме, че искаме да имаме дете още преди 6-7 години, но за съжаление трябваше да изминем дълъг път, за да стигнем дотук – бременна съм в 8-и месец." С тези щастливи думи започва писмото си до кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето" героинята на днешната ни история – Кристиана.

Тя и нейният любим – Григор, живеят дълги години в чужбина, до момента, в който двамата единодушно взимат смелото решение да се завърнат в родината. Причината? Радостната вест, че на двамата им предстои да посрещнат най-голямото щастие в живота им - първата им рожба.



Желанието им да отгледат в България детето си не е посрещнато с особено въодушевление от техните близки и приятели. Въпреки това двамата решават да опитат.

"Вярваме, че в България нещата са се променили към по-добро... Ще докажем на хората, останали зад граница, че и тук се живее добре", убедена е Кристиана. Бъдещата майка храни голямата надежда, че с малко усилия и позитивно мислене тримата ще успеят.



"Представям си бъдещето на моето дете повече от прекрасно. Да бъде много здраво, умно, красиво и усмихнато дете. Да расте заобиколено от мир и разбирателство. Да го възпитаме добре и да му дадем добро образование и светло бъдеще", споделя една от най-съкровените си мечти бъдещата майка.

Историята на Кристиана и Григор е част от кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Четете още: Да напуснеш съпруга си, за да намериш щастието: Историята на една многодетна майка