Светът напълно се побърка! Това вероятно ще си кажат мнозина, когато прочетат този материал. Дали с право или не, може би не е наша работа да съдим. Но е факт - все по-често ставаме свидетели на тенденции, които, както биха казали възрастните, а пък и в случая няма да е далеч от истината, просто противоречат на природата. Следващата история със сигурност потвърждава този феномен…

Една от водещите новини в британските издания тези дни е, че 20-годишен транссексуален мъж ще се превърне в първия представител на силния пол във Великобритания, който ще роди дете. Казва се Хайдън Крос и е роден момиче. След като осъзнава мъжката си същност, той/тя започва хормонално лечение, за да стане мъж. Вече три години Крос официално е мъж, след като по легален път сменя името и пола си.

Налага му се да прекъсне хормоналното лечение, за да успее да зачене с донор на сперма. Него пък намира в група във фейсбук, която вече е закрита. Той твърди, че избързал с решението, тъй като здравните служби на Острова отказали да замразят яйцеклетките му, преди напълно да смени пола си. В момента Крос е в 17-ата седмица на бременността.

„Искам най-доброто за бебето. Ще бъда най-добрият баща“, заявява пред таблоида „Сън“ Крос. Той споделя, че веднага след като роди, ще завърши процеса на смяна на пола с отстраняване на гърдите и яйчниците. Крос разказа още, че е прибегнал до фейсбук, за да открие донор на сперма, тъй като не е могъл да си позволи услугите на специализирана клиника. Той смята да е самотен баща и дори не е поискал да знае името на човека, дарил спермата си.

Припомняме, че мъжът, който за първи път забременява в света през 2007 г., се казва Томас Бийти. Той вече е баща на три деца.