Автор
Ева Лъчезарова

Твоето дете може да промени света - H&M търси малките герои с големи мечти в България - ето как да се включиш

Знаете ли, че бебетата падат около 2000 пъти преди да проходят? Децата са точно толкова вдъхновяващи, неповторими и носят в себе си свободния дух, че са готови да опитват отново и отново, за да направят нашата планета едно по-добро място.

Днешният свят е по-предизвикателен от всякога, живеем в условия на социални и природни катаклизми и имаме нужда от нови креативни решения. И тук идва въпросът - дали не е време да се огледаме и да преосмислим моделите си на подражание, да се обърнем към хората, на които принадлежи бъдещето - децата?



Новата световна инициатива на H&M търси именно това - малките герои, които не могат нито да гласуват, нито да шофират, но са способни да променят планетата или пък да открият нова. Тяхната креативност, отговорност и решителност да потърсят нови отговори на стари проблеми би могла да се превърне в двигателя, който да ни преведе по пътя към една по-мирна, по-чиста и по-толерантна планета.

“Децата са чисти. Когато се родят, те вече имат връзка с природата и загубват тази връзка в течение на живота си. Когато ние, децата, говорим, казваме истината, говорим от сърцата си. Не говорим, защото искаме пари или нещо друго. Споделяме това, което е нужно” - казва 13-годишната Катарина, която е решила да се бори срещу промените в климата.



“Трябва да научим възрастните да имат големи мечти” - казва 12-годишният Хенрик, който се занимава с рециклиране на отпадъци.

“Всичко започва със засяването на едно семенце” - споделя 11-годишният Филип, който се занимава със земеделие и защита на животните.



Точно сега планетата ни има нужда да засеем в сърцата си именно семенцето на надеждата, толерантността и опазването на природата, а децата са тези, които могат да ни вдъхновят да го направим.

Мисълта за бъдещето води H&M към създаването на споделена платформа, която да открие и да даде гласност на малките герои и техните каузи. В рамките на инициативата и вие можете да номинирате своя малък герой и да направите идеите му достояние на световната публика. След няколко месеца марката ще селектира и ще разкаже най-интересните истории от цял свят, а сред тях може да бъде и тази на вашето дете. За да се включите, е достатъчно да номинирате своето дете като попълните интерактивна форма на сайта на H&M, в която да споделите накратко информация за него, както и да разкриете повече за интересите, които то има.



H&M има за цел както да запознае света с малките герои, така и да подпомогне техните каузи и това, в което децата безрезервно вярват. Така през лятото в онлайн магазина на марката ще се появи устойчива лимитирана колекция, вдъхновена от новите модели за подражание. Предложенията са разработени от екипа на H&M Kids, а приходите от тях ще бъдат дарени за каузите на малките герои.

Готови ли сте заедно да превърнем света в едно по-хубаво място за живеене?

(в материала има продуктово позициониране)