Автор
Woman.bg

Тя роди на 60! Вижте как се развива дъщеря ѝ днес

Помните ли Галина Шубенина - рускинята, която роди на 60-годишна възраст? Лекарите я предупреждавали, че бебето ѝ може да е болно или да има проблеми с развитието. Но на пук на твърденията днес - четири години по-късно - момиченцето ѝ е напълно здраво и дори се развива много по-бързо от връстниците си.

На 13 януари 2015 г. Галя дава живот на дъщеря, която заедно със съпруга ѝ кръщават Клеопатра. Теглото на новороденото е 2,8 килограма, а дължината му е 49 сантиметра. Днес момиченцето е 4-годишна красавица с руса коса и мъдър поглед, активно и будно детенце.

"Често мислят, че съм ѝ баба, но няма значение. Аз знам колко съм щастлива днес", признава самата Галя.

Галина разказва, че с половинката ѝ имат финансови проблеми, които донякъде затрудняват отглеждането на момиченцето, но самата Клеопатра е прекрасна. Галя признава, че Клеопатра има завидно самочувствие и е доста оправна. Малката не само заявила на родителите си, че ако те изчезнат, да не се притесняват за нея, защото ще си намери нови мама и татко, но и когато госпожата в детската градина се обърнала към нея със "зайче", тя я помолила да ѝ вика по име - Клео.

Възрастните родители са изумени и от речника на Клеопатра, в който присъстват сложни думи и изрази, характерни за лексиката на зрелите хора. Например, тя казала на Галя, че желае да участва в конкурс за красота, но след няколко седмици заявила, че е размислила.

"Не, мамо, промених си решението. Няма да участвам. Внезапно реших, че това не е моето поприще", бяха точните ѝ думи, споделя впечатлената 64-годишна майка.

Галя е имала син, но той загива. В главата ѝ се прокрадва идеята за второ дете и когато се запознава с настоящия си съпруг, осъзнава, че да създаде семейство с него е всичко, за което мечтае. Когато московчанката забременява, тя крие новината дори от близките си. Медиите обаче бързо научават и започват да преследват Галя. Историята ѝ се превръща в истинска сензация в родината ѝ, което силно я притеснява, защото тя не желае целия обществен интерес, който получава.