Автор
Woman.bg

Тя роди въпреки рака: Кадри, които ще ви трогнат до сълзи

Мария Крийдър е бременна в 11-а седмица, когато получава стряскащата диагноза рак на гърдата през октомври 2016-а. "Всичко в мен се преобърна. Преживях същински емоционален катарзис. Сякаш изведнъж попаднах във влакче на ужасите", споделя тя пред Huffngton Post.

Крийдър се озовава изправена пред дилемата дали да прекрати бременността и да се подложи на пълноценно лечение, или да роди, като се довери единствено на онези методи, които не носят риск за здравето на плода.

Бъдещата майка е непоколебима. Тя ще роди бебето си въпреки рака. Следват месеци на изпитание и борба за живот - едностранна мастектомия (отстраняване на едната гърда), 16 химиотерапии, 25 от 28 лъчетерапии и... секцио.


На 13 април, в клиника в Орландо, на бял свят се появява сина на Мария - Логан. Майката и бащата са на седмото небе от щастие, а фотографката Бони Хъси, запретва ръкави и създава трогателни кадри от минутите преди и по време на раждането. Красивата фотосесия показва ясно и по изключително въздействащ и разтърсващ начин емоциите и вълнението в очите на бъдещата майка и неописуемата радост върху лицето на бащата..

Четете още: Eдна от четири жени по света преживява спонтанен аборт. Тя е една от тях...

По молба на Мария лекарският екип се съгласява да постави камера и монитор, от който майката да наблюдава със собствените си очи появата на рожбата си. Благословеният миг е запечатан, а семейство Крийдър са най-щастливите родители на света.


"Тя притежава невероятен дух. За мен беше чест да бъда част от това прекрасно събитие", казва след раждането развълнуваната Хъси пред Huffington Post.

Крийдър от своя страна споделя, че с раждането на сина си вярва, че ще вдъхне надежда и кураж на много други майки, болни от рак, изправени пред трудния избор. "Искам всички жени в подобно на моето положение да бъдат сигурни, че могат да преминат през лечение, докато са бременни. Синът ми Логан е доказателство за това и той е само едно от стотиците бебета, родени след химиотерапия."



Вижте трогателните снимки в нашата



Четете още: Най-сладката фотосесия на петзнаци, която някога сте виждали (СНИМКИ)