Автор
Ева Григорова

Уау! Дъщерите на Джесика Алба са толкова пораснали! Няма да ги познаете!

Наскоро Джесика Алба отбеляза Международния ден на жените, като пусна снимка на двете си дъщери. Актрисата рядко показва 13-годишната Онър и 10-годишната Хевън и за това почитателите ѝ бяха особено развълнувани.

“Като майка на две дъщери, аз непрекъснато се боря, за да оставя света по-добър отколкото го намерих - не само за тях, но и за всеки човек на земята, за следващото поколение момичета, което идва. Както всички майки, аз искам да разчупя стереотипите за моите деца, за да могат те да имат възможността да преследват мечтите си, независимо от своя пол” - написа Алба.

View post on Instagram
 

Джесика дори сподели своя лична история за половите предразсъдъци, с които се е срещнала, търсейки инвеститори, за да стартира своя бизнес The Honest Company: “Когато представях бизнеса си фирма след фирма (основно пред мъже), срещнах доста отхвърляне. Често се чудя какво щеше да бъде, ако бях отишла пред жени на ръководни постове” - допълни актрисата.

View post on Instagram
 


Тя сподели още, че разликата между парите, които достигат до стартъпи, ръководени от жени и до тези ръководени от мъже, е изключително съкрушителна. При жените отива едва 2.3% от рисковия капитал.

“Думите за подкрепа вече не са достатъчни. Трябва всеки ден да работим по този въпрос и да поставим равноправието на половете на водещо място.” - допълни още актрисата.

View post on Instagram