В Световната седмица на кърменето: 2022 е и жените все още се срамуват да кърмят на публични места

03 август 2022 | 16:28
3914
2
снимки: Unsplash
2

През първите дни на месец август отбелязваме Световната седмица на кърменето и е време да си кажем някои истини. Например как живеем в свят, в който търсим по-бърз път до Космоса и други планети, но все още "не е прието" майка да кърми на обществено място. Можем да ходим дори голи по улиците, но да си нахраним бебето - срам, голям срам. 

Всъщност, отдавна живеем в свят, в който кърменето е сравнително по-рядко срещано сред младите майки, тъй като много от тях не желаят, нямат време, някои страдат и от липса на кърма, поради стрес. А на всичкото отгоре кърменето не може да се случи навсякъде. Ясно е, че може би не е най-приличната гледка, но пък защо не подкрепяме повече младите майки, които са избрали да хранят бебетата си по естествен път? Защо не приемем, че кърменето е част от природата ни и може да се случи навсякъде. Да, знам, ще намерите други примери за други естествени нужди, които не се задоволяват на публични места, но някак си...кърменето е доста е по-различно.

кърмене, майка, бебе

Освен че в момента е Световната седмица на кърменето, в интернет излизат нови проучвания, според които голям процент от жените все още се притесняват да нахранят бебето си, посредством гърдите си, на обществени места, просто защото "не е прието" и се смята за неприлично. И този процент не е голям само в България, а в глобален мащаб. 

Много холивудски знаменитости, станали майки, дори целенасочено, са кърмели бебетата си навън, за да наложат идеята, че храненето на детето през гърдата е също толкова нормално, колкото и биберонът. Колкото е нормално за нас и да се храним с нож и вилица. Но въпреки тези смели примери, много жени по света все още се притесняват да излязат навън, защото бебето им може да огладнее, а те нямат моралното право да го кърмят пред хорските погледи.

 

Затова нека подкрепим онези млади момичета, решили не само да дадат живот в тези трудни времена на инфлация и опасни зарази, а да подкрепим и желанието им да кърмят. И следващият път, когато видите майка да храни бебето си по този начин в парка или в мола, просто ѝ направете най-добрата услуга, като не насочвате въпросителния си поглед към нея. Запомнете - младите майки имат нужда от разбиране, не от чужд акъл и морални норми. 

бебе

Четете още: Започва Световната седмица на кърменето 2022


 


Още по темата

Коментари

2 Педофила курви
  03 август 2022 | 22:35 отговор
 

Да боклука Тъпанари и идиоти. Кърмачките ли я грозни Антония тъпо е цицки в увиснали край.

 
1
  03 август 2022 | 18:03 отговор
 

ако жените спрат да се срамуват и започнат да кърмат, и аз ще спра да се срамувам да сера и мастурбирам където ми падне

 
 
Ааа
03 август 2022 | 20:37

Тъкмо нещо подобно щях да пиша - благодаря, че ми спести усилието!

Добави Коментар

Най-четени