Всички млади майки обичат да снимат децата си, и то облечени подобаващо, но някои отиват малко по-далеч. Например 36-годишната Дженел от Чикаго е горда с малката си чаровница Либърти и не спира да я преобразява като някои от най-ярките женски фигури в историята.

Момиченцето е само на 4 месеца, но вече е известно в цял свят като копието на Фрида Кало. Майка й често я облича и като Коко Шанел, използвайки свои стари дрехи. Фотосесиите се провеждат в спалнята на Дженел и започват в 5 ч сутринта, когато съпругът й излиза за работа. Снимките траят не повече от 20 минути и за това време майката прави около 50 кадъра, а сред образите, които пресъздава, са Мадона, кралица Елизабет II, Одри Хепбърн, Клеопатра и др.

Малката Либърти си има 2-годишен брат на име Ривър Холдън, който също проявява интерес към преобразяването на сестра си и разпитва Дженел кои са тези дами.

Всичко започнало, когато майката открила прилика между дъщеря си и известната художничка Фрида Кало.

View post on Instagram
 


„Реших да облека Либърти като Фрида и се замислих за другите известни жени в историята, които са допринесли за развитието на света. Мисля, че е добре да поддържаме образа на тези дами жив, защото те са чудесен пример за следващите поколения. Сега, когато искам да направя нова снимка на Либърти си избирам определена личност и правя проучване за постиженията й. Разглеждам и нейни кадри, за да подбера тоалета, който я описва най-добре.“, разказва Дженел.

View post on Instagram
 


Обикновено младата майка преобразява Либърти сутрин, защото тогава тя е в най-добро настроение и светлината е най-подходяща за запечатването на кадри. Сега 36-годишната дама снима и сина си, преоблечен като едни от най-храбрите мъже в историята.

View post on Instagram