Отслабването след бременността може да изглежда невъзможно, особено през първите месеци, но всъщност това далеч не е непосилна за изпълнение задача. Звездните дами нагледно доказват, че стига да тренирате редовно и да следвате правилен хранителен режим мисията е възможна и то в много кратки срокове.

Вижте как само за месеци и дори седмици след раждането известните дами възвърнаха секси фигурите си:

Бионсе

Кралица Би не е от дамите, които си губят времето. Тя само за броени седмици успя да си възвърне тонизираното тяло отпреди раждането на Блу Айви, а тайната на успеха й в борбата с излишните килограми, натрупали се от бременността, е стриктна диета на базата на протеини и приема на отделни храни, засилващи метаболизма.

Едно нейно примерно дневно меню включва няколко белтъка за закуска, пуйка с каперси за обяд, едамаме с краставици с оцет, малко лют червен пипер и сок от лимон за следобедна закуска или купичка горски плодове и зелени ябълки. Любимата диетична вечеря на певицата е сашими с уасаби и халапеньо.

"Оцетът гори мазнини, лютият червен пипер стимулира метаболизма, а сокът от лимон спомага детоксикацията на организма", пояснява диетологът на звездите Синтия Паскела.

Четете още: Това е техният начин за поддържане на форма

Хали Бери

След като актрисата роди сина си, Макео, през октомври 2013 година, за да възвърне фигурата си, тя започна да яде по-малки порции, но по-начесто. Според треньора на звездата, Рамона Браганза, Хали използва правилото "3-2-1". А именно яж три основни ястия, две леки междинни закуски и пий поне един литър вода на ден.

"Честото хранене държи нивата на кръвната захар стабилни и засилва метаболизма", казва Браганза. Тя също така допълва: "Мамчета, вземете пример от бебчетата си и започнете също като тях да ядете на 2-3 часа, но на малки порции, разбира се".

Миранда Кер

Ангелът на Victoria's Secret се поддържаше в добра форма през цялата бременност с редовни йога тренировки. Съвсем естествено след появата на малкия Флин на бял свят, тя започна да практикува значително по-натоварващи спортове, за да смъкне няколкото килца, които вървят с бременността.

Миранда също така разкрива, че след раждането е отслабнала не само с усилени тренировки, но и включвайки в ежедневното си меню полезни мазнини. Топмоделът споделя в интервю, че е започнала ежедневно да яде по четири чаени лъжици кокосово олио, което е добавяла както към салати, така е и готвила с него.

"Противно на остарялото мислене, че от мазнините се дебелее, здравословните мазнини като кокосово олио и тези намиращи се в авокадото всъщност свалят килограмите", категорична е диетоложката Синтия Паскела.

Четете още: 15-минутната тренировка на Алесандра Амброзио

Хайди Клум

Треньорката на звездите Андреа Орбек помогна на Хайди Клум да влезе в страхотна форма за шоуто на Victoria's Secret, което се състоя само шест седмици след раждането на първото дете на модела.

"Хайди започна да се движи, веднага щом получи зелена светлина от лекаря си. Тя правеше кратки тренировки, докато бебето дремваше", припомня си Андреа.

"Всичко е в интензивността и ефикасността. Никой не е казал, че трябва да прекарвате часове в залата, заложете на интервални тренировки. Почивайте 2 минути, тичайте пет, правете няколко сета от напади и клекове, а накрая пет минути бързо ходене", допълва Орбек.

Треньорката е категорична, че кратката, но високо натоварваща серия от упражнения, придружена от кратки почивки е не само по-малко затормозяваща от дългата тренировка, но и много по-ефикасна.