Автор
Woman.bg

Вижте каква титла ще получи синът на Меган и Хари?

Преди броени минути стана ясно, че на бял свят се е появило първото дете на херцозите на Съсекс - Меган и Хари.

Развълнуваният татко лично съобщи, че бебето е момченце. Но името му все още не е разкрито.

Предположения как ще се казва то обаче вече има. Според букмейкърите най-вероятните имена са Артър, Джеймс, Филип, Едуард и Алберт. Но докато Уилям и Кейт не могат да си позволят да нарушат традициите и да заложат на нехарактерно за Острова и кралското семейство име, Меган и Хари могат да го направят. Затова и не е изключено херцозите на Съсекс да заложат на традиционно за САЩ име.

Интересен е и въпросът каква титла ще има синът на Хари и осми правнук на кралица Елизабет Втора.

Той няма да носи титлата принц, подчертават медиите. Това се дължи на решение от преди повече от 100 години

През 1917 година крал Джордж V ограничава разпространението на кралските титли. В резултат на обръщението "негово кралско величество" и титлата "принц/принцеса" имат право само децата на монарха и внуците му, но с това пояснение, че само тези, които са деца на синовете или дъщерите му.

Преди години обаче кралица Елизабет Втора издаде специални укази, чрез които на всички деца на херцозите на Кеймбридж се дава правото да носят титлата "принц/принцеса". Но анализатори от Острова смятат, че тя няма да издаде подобен указ за сина на Хари.

Затова той ще стане принц, чак когато дядо му Чарлз седне на престола, тъй като вече ще е внук на монарха.

Бебе Съсекс, както наричат сина на Хари още преди да се появи на бял свят, най-вероятно ще получи титлата граф на Дъмбартън, която самият Хари получи след като се ожени. След сватбата си той бе обявен и за херцог на Съсекс и барон на Килкил.