Автор
Ева Лъчезарова

Все още чакате перфектния мъж да почука на вратата ви?

Вие сте над 30 г. и силно искате да имате бебе? Нова книга твърди, че е по-добре да спрете да чакате перфектния мъж и да се омъжите за първия горе-долу свестен, който прояви интерес към вас.

Книгата се нарича „Marry Him: The Case For Settling For Mr Good Enough” (Омъжи се за него: Как да заживеем с г-н Достатъчно добър), неин автор е Лори Готийб и тя ще се появи на пазара във Великобритания през следващата седмица.

Тезата, която Готийб защитава в книгата си е следната: придържайки се към романтичния си идеал за перфектния мъж, след като сме навършили 30 г., много от нас пропускат възможността да създадат семейство, което ще ни прави щастливи през останалата част от живота ни, независимо от недостатъците на съпруга ни.

Авторката е самотна майка и признава, че наистина съжалява, че не е избрала никой от „приемливите, но невдъхновяващи” кавалери, които е отхвърлила в търсенето на перфектния мъж. Тя е заченала инвитро и в момента има бебе на 6-месеца.

„Да имам дете определено беше мечта за мен, но като заченах инвитро не я осъществих напълно. Това не е мечтата на майките ни и на техните майки – да се влюбят, да се омъжат и да заживеят щастливи. Разбира се, че днес и в тези времена не ни се иска да го признаем, но попитайте всяка една 40-годишна самотна жена какво най-много иска в живота си, сигурна съм че няма да ви каже, че иска по-добра кариера, да бъде по-слаба или да има по-голям апартамент. Най-вероятно тя ще сподели, че иска съпруг и по подразбиране дете.”

„Докато растем идеализираме брака като своя мечта. Но ако бяхме погледнали на него от по-реалистична гледна точка и си бяхме дали сметка за облагите от него, може би щяхме да направим нещата по друг начин. Погледнете на брака като партньорство, което е сформирано, за да движи един малък, обикновен и често скучен бизнес и казвам това в най-добрия смисъл на нещата.”

"Моят съвет е да не се притеснявате за страстта или скритата връзка по-между ви. По-добре се задомете докато е време и не отхвърляйте някой мъж само защото е груб със сервитьорите, например."

Разбира се, дни след като твърденията на Готийб станаха публично достояние, Интернет се препълни от коментари и повечето жени не бяха никак съгласни с твърденията на авторката. Някои дори смело заявиха, че тя трябва да отиде на психиатър.

„Всичко, което мога да кажа е, че ако твърдите че не сте притеснени, затова дали ще си намерите съпруг или отказвате да го признаете пред себе си, или лъжете. Погледнете се в огледалото и се опитайте да се убедите, че това не ви притеснява, там ще видите колко глупаво изглежда лицето ви, когато сте неискрена” – защитава тезата си Готийб.

Какво мислят българските жени по този въпрос, споделете с нас.