Възможно ли е: Това момиченце знае, че е момченце от малко

Великобритания е шокирана от случая на малкия Сторми, който е едва на четири годинки, а вече е обявен за едно от най-малките трансджендър деца в кралството. Бащата на Сторми Матю Стъбингс разкри пред медиите, че синът му, който е роден като момиче, е започнал да проявява признаци, че се чувства като момче едва на 18-месечна възраст. На 2 годинки и половина

Сторми обяснявал разпалено, че не е момиче и днес живее изцяло като малко момче.

“Ние обожаваме Сторми и сме изключително горди с неговите избори. Ако преди 2 години и половина някой ми бе разказал нашата история, аз нямаше да я повярвам. Бих решил, че е измислена и в нея няма и капка истина” - разкрива Матю.

“Толкова много хора смятат, че биологичният пол и самоопределението са едно и също нещо, включително и аз преди две години. Сега вече не смятам така и всъщност подкрепяме изцяло решенията на Сторми.” - допълва той.

Бащата разкрива, че по негови наблюдения Сторми е проявил признаци на джендър дисфория още преди да може да говори. Тогава той много държал да носи момчешки дрехи, точно както неговия брат близнак Арло.

В началото родителите решили, че интересът се дължи на факта, че Сторми има братче, но с течение на времето той не притихвал. Малкото момиченце се интересувало от пожарникари, полицаи и футбол и Матю се примирил, че детето му не може да се впише в стереотипите на останалите деца.

“В началото минахме през процес, в който се опитахме да покажем на Сторми, че можеш да бъдеш силна жена. Защото смятахме, че иска да бъде като брат си.” - допълва майката на детето.

Въпреки това Сторми продължила да показва признаци на джендър дисфория и родителите решили, че е време да проучат как биха могли да го подкрепят.

“Това беше нещо, което Сторми знаеше и в което никога не се е съмнявала. Тогава се свързахме с личния си лекар, който ни посъветва да зачитаме чувствата на Сторми и да видим какво ще се получи от тук нататък” - разкрива Матю Стъбингс.

“Оставихме всички опции отворени, вкъщи имахме както момичешки, така и момчешки дрехи. Всеки ден го питахме дали е момче или момиче” - допълва той.

Така с течение на времето родителите се убедили, че дъщеричката им е твърдо решена да живее като момче и решила да подкрепят нейния избор, дори на такава крехка възраст и днес

Сторми живее изцяло като представител на мъжки пол.

Какво е вашето мнение по темата?