Автор
Woman.bg

Забавни комикси: Как се гледа първото дете и как - второто

Призоваваме ви: Вгледайте се в очите на децата – онези малки, съвършени, изящни същества, от които можем толкова много да научим! Какво правят те при среща с друго малко и невинно създание? Досещате се, нали? Да постъпим и ние като тях – да протегнем ръце към най-близкия до нас човек и да го прегърнем. Усещането и за нас, и за него ще бъде необикновено…

Макар и клише, ние пак ще го повторим и, ако се налага, ще го потретим дори – няма по-голямо щастие и по-безценен дар в човешкия живот от децата. Появата на мъничкото човече е истинско прераждане, израстване и вдъхновение за всеки родител.

Да си свидетел как едно малко и крехко създание ежеминутно расте в прегръдките ти, превръща се в Човек, е велико преживяване. Усещането е като постоянно докосване до магията и съвършенството на природата. Като благословено чудо, което всеки миг, всеки ден се случва пред очите ти.

Душата на всяко едно дете е отворена книга, божествено послание за това какви трябва да бъдем и как трябва да живеем! Да наблюдаваме мъничките създания, да чувстваме като тях, да виждаме света през техните очи, да обичаме и да се радваме непринудено на живота, както те го правят, означава да си спомним кои сме и какви сме били. Означава да съумеем да възкресим детето в себе си, но и да съхраним магията на детския възторг, възхитата към красивото и вярата в доброто и непреходното у рожбите си завинаги.

Защото най-голямото вдъхновение за живот и съзидание е това, което обичаме повече от себе си – нашите деца!

С леко намигване и чувство за хумор ви поднасяме очарователните забавни комикси на тема „Как се гледа първо дете и как - второ“, които сътворихме за вас специално за днешния празник. И не забравяйте: Да бъдеш родител на две (и дори повече) деца означава да прегръщаш двойно повече, да обичаш двойно повече и да се гордееш двойно повече!

h

Четете още: Уъркшоп за родители: Ела, научи и спечели страхотни награди

Скъпи бъдещи и настоящи майки и татковци, заповядайте на безплатния "Уъркшоп за родители", част от инициативата "Мисия бебе". Елате, научете всичко, свързано със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на детето от най-добрите специалисти в областта и спечелете страхотни награди. Повече за събитието вижте тук.