Зад гърба на Кралицата: Меган и Хари отново изненадаха Елизабет II

Британските медии разпространиха информацията, че кралица Елизабет II е била информирана, че най-малката ѝ правнучка ще бъде кръстена на нея.

Близки до кралското семейство разкриват обаче, че тя не е знаела кога точно ще бъде оповестена новината пред света и твърдят, че това е поредното свидетелство за трудната комуникация между Кралицата и нейния внук принц Хари.

Бъкингамският дворец излезе с новината почти час след като редица холивудски звезди вече бяха поздравили в социалните мрежи Меган и Хари за появата на дъщеричката им.

“Кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуел, както и херцогът и херцогинята на Кеймбрижд бяха информирани и са очаровани от новината за раждането на дъщерята на херцогът и херцогинята на Съсекс” - се казва в съобщението.



Момиченцето на херцозите на Съсекс ще се нарича Лилибет Даяна в чест на своите баба и прабаба. “Лилибет” е прякор, който кралицата сама си измислила, когато била малка, тъй като ѝ било трудно да произнася името си. Ако беше жива, принцеса Даяна пък щеше да празнува 60-ия си юбилей през идния месец.

Лили се появи на бял свят шест дни преди 100-ия рожден ден на принц Филип, който той щеше да отпразнува на 10-и юни.

Преди по-малко от месец пък Хари за пореден път разстрои своята баба, критикувайки баща си принц Чарлз и неговите способности като родител.



Лили ще стане принцеса, а Арчи принц след като Кралицата почине, а принц Чарлз стане крал.

Тя е 8-ма в реда на наследниците на британския престол, след Арчи и преди принц Андрю, който след нейната поява на бял свят вече е 9-ти.