Откакто свят светува жената е онова нежно създание, което се грижи за домашния уют и има тежката задача да продължи рода. Но ако в миналото денят на дамите е минавал някъде между печката и прането, то днес е много по-различно, а момичетата все по-рядко мечтаят за семейство и деца. Всъщност, много от младите изобщо не искат да създават потомство, което е в противоречие на естествения женски инстинкт. Той се проявява още в ранна детска възраст, когато всички момиченца си играят с кукли. Много често те обичат да влизат в ролята на техни майки. Вече живеем в пълен разрез с биологичния ни часовник и естествените ни желания за създаването на семейство. Защо се случва това?

Ние жените не спираме да се опитваме да бъдем наравно с мъжете в офиса, сигурно поне една от вас, която чете тези редове, дори е сменяла спукана гума на колата си сама. Борим се, не очакваме някой друг да изкара парите ни, нямаме време да мислим за деца. Не звучи ли абсурдно? A после, когато се сетим за вродения си майчински инстинкт, е късно. Все повече двойки страдат от репродуктивни проблеми и появата на първото дете се превръща по-скоро в блян, отколкото в постижима цел.

Егоизъм, недоимък, липса на любов, неочаквано развитие в професията – едни от често срещаните причини, заради които предпочитаме лаптопа и офиса пред бебето и създаването на нов живот.



Нека си поговорим за абортите

Преди хиляди години Овидий е определил жените, които предприемат аборт, за „по-зли от диви зверове“. С времето човечеството обаче е измислило контрацептивите – презервативи, диафрагми, хапчета и какво ли още не. Благодарение на тях днес се правят по-малко аборти, но и ражданията не се увеличават.



Вече не живеем по родните си градове, почти всички отиваме в столицата или в чужбина, което неминуемо отлага момента за създаването на семейство. Животът в мегаполиса тотално ни отвява и унищожава, защото самите ние не желаем да се размножаваме. Имаме пълното право да правим секс, без да забременяваме и дори и да се сдобием с нежелан плод в утробата, никой няма да ни съди, ако направим аборт. Поне не и в тази част на света, която обитаваме. И така малките населени места опустяват, а градовете се препълват със самотни мъже и жени, които не желаят да създават семейства. Поне не сега. Ето защо и на много места по света се наблюдава огромен спад в раждаемостта.

Истината е, че винаги можете да намерите оправдание за всичко, дори и за това, че не желаете да създадете семейство. Но едно не можете да промените – вродената потребност да обичате и да се грижите за поколението след себе си. Всичко останало е временно, а за една жена няма нищо по-хубаво от това да се смири и да даде живот.

Четете още: Алекс Богданска и Мона орисаха бебетата си (Снимки)