Жена роди момченце, а след три седмици и близнаци (Видео)

Трудно е да повярваме, че днес може да съществуват бременни жени, които да не са прекрачвали прага на акушеро-гинекологичния кабинет нито веднъж. Още по-трудно е да допуснем, че жена може да роди три бебета в разстояние от цели три седмици. Такива случаи обаче има, особено в по-бедните страни, където жителите нямат достъп до медицински услуги.

Арифа Султана от Бангладеш забременява, когато е само на 19. На 20 години тя ражда първата си рожба. Това се случва през февруари, миналата година.



В родното село на Арифа няма болница, така че момичето е принудено да търси помощ в Кхулна - третия по големина град в Бангладеш. Тя ражда момченце и няколко дни по-късно е изписана у дома с бебето.

26 дни по-късно Арифа отново се нуждае от лекар. Коремът ѝ започва силно да я боли, докато болката става нетърпима. Тя отново е откарана в болница, където този път ѝ правят ултразвуково сканиране.


"Бяхме шокирани. Никога досега не съм виждала нещо подобно", заявява пред ВВС гинекологът от болница Ад-Дин в Дака - Шейла Поддар.

Оказва се, че Арифа не е приключила с ражданията! Бебето обаче не е едно, а цели две. Заради настъпилите усложнения Ариф ражда с цезарово сечение - момче и момиче,

Така Арифа буквално за един месец от бездетна жена се превръща в многодетна майка.

"Арифа Султана и нейният съпруг са много бедни хора. Не е ходила в болницата през цялата си бременност, не е правила ултразвук и не е имала представа, че чака близнаците", споделя д-р Поддар, която извършва второто израждане.

Оказва се, че Арифа има рядка вродена патология. Жената е родена с две матки. Обикновено с такава характеристика на тялото е много трудно жените да забременеят, да не говорим за факта, че ембрионите са заченати в двете матки на Арифа едновременно, което е изключително рядко явление. При такива ситуации бременността може да настъпи не по едно и също време, а с разлика от няколко дни или дори седмици. Но лекарите са склонни да вярват, че в случая с Арифа всичко е станало едновременно.

"Шансът от забременяване с две матки е 1 на 1 млн., уточнява Шейла Поддар.

"Бебетата и майка им са напълно здрави. Те са изписани четири дни след цезаровото сечение", споделя пред медията тя.

Днес, година по-късно бебетата вече са пораснали и укрепнали, и всички се развиват прекрасно.

Четете още: Жена роди бебето си по-рано, за да го види умиращият ѝ съпруг

*Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Инстаграм страница. Виж как да участваш тук: