Броени дни преди 15-ти септември решихме да ви покажем какви са били звездите като ученици.

На някои известни личности ученето им се удавало лесно – например на Мадона, но други като Джони Деп и Анджелина Джоли преминавали от клас на клас „с клизма“.

Освен това далеч не всички известни личности са могли да се похвалят с добро поведение.

На други пък им се налагало да търпят тормоз от страна на съучениците си – например Виктория Бекъм и Кейт Мидълтън. Но в крайна сметка всички перипетии на училищния живот довели героите ни към успешно (и преуспяло) бъдеще!

Анджелина Джоли



Актрисата и режисьорка Анджелина Джоли е учила в едно от училищата на Бевърли Хилс. По собствените й думи, тя не обичала да посещава часовете. Младата Анджи не била „лидер“ на класа и не била харесвана от връстниците си (трудно е за вярване, а?!). В училище дори била записана в група деца, нуждаещи се от помощта на психотерапевт. В характеристиката й пише черно на бяло „Невъздържана и склонна към социопатия“. Самата актриса споделя в интервю за Vanity Fair: „Всички само ме нападаха. Смятаха ме за или за изрод, или за черна овца“.

Но както твърди бащата на Анджи Джон Войт, бъдещата звезда далеч не била „сива мишка“. „Имаха в училището един учител по физическо, който искаха да уволнят заради проблеми с бюджета. Анджи и приятелите й решиха да се борят за учителя си, създавайки кампанията „да запазим нашия Смит““. В крайна сметка от претендентите за съкращение били уволнени всички, освен треньора Бил Смит. „Мисля, че точно тогава Анджи започна да се отваря към света. Тя разбра, че може да влияе върху нещата, да промени нещо“, подчертава бащата на актрисата.

Кейт Мидълтън



Настоящата херцогиня на Кембридж е завършила средно образование в престижния пансион Марлборо в графство Уилтшир. Съучениците й споделят пред The Daily Mail, че през първата си година там Кейт била „много плахо и срамежливо момиче“. „Тя беше толкова слаба и бледа! И нямаше никаква увереност в себе си“, отбелязва Хема Уилямсън.

„В Марлборо все още я има тази ужасна традиция – момчетата от по-горните класове публично оценят новодошлите момичета по десетобалната система и пишат оценката си на салфетки. Кейт получи единици и двойки. Това беше ужасно“, разказва съученичката на Мидълтън Джесика Хай.

След време Кейт си намерила приятели, станала член на отбора по хокей на трева и... се запознала с бъдещия си съпруг – принц Уилям.

Виктория Бекъм



Певицата и дизайнерка Виктория Бекъм е завършила основно училище в „Сейнт Мария“ - гр. Честанти, графство Хартфордшир. Както се оказва, съучениците й не я харесвали и дори я тормозели.

„Средното училище беше същински ад. Децата гребяха кал от локвите и я хвърляха по мен. А аз просто си стоях... Бях съвсем сама. Нямах приятели“, споделя Виктория в интервю за Vanity Fair и добавя: „Единствената причина да изтърпя всичко това беше, че винаги съм била борец!“. Борбеният характер на Вики се проявява неведнъж впоследствие, най-малкото доказателство за това е фактът, че е създала от нулата собствена модна империя.