4 модни доказателства, че Кейт се е страхувала от конкуренцията на Меган Маркъл

Днес малко хора обръщат внимание на Меган Маркъл, но докато живееше на Острова, дори самата Кейт Мидълтън положи доста усилия, за да запази статута си на модна икона и пример за подражание, пише руският сайт Wday.ru.

В средата на януари 2018 г. принц Уилям и Кейт направиха официално посещение в град Ковънтри, за да участват във вълнуваща екскурзия. Въпреки факта, че поводът за събитието, включващо посещение на разрушената по време на Втората световна война катедрала, не бе твърде празничен, херцогинята реши да избегне мрачните тонове, спирайки избора си на тоалет в цвят циклама. Някои модни критици дори определиха изборът ѝ като превъзходен.

Истината е, че през последните няколко години, откакто Меган Маркъл стана неотменна половинка на принц Хари, Кейт започна все по-често да посяга към ярките нюанси, виждайки в лицето на етърва си сериозна конкуренция.

Докато годеницата, а след това и съпруга на принц Хари правеше всичко възможно, за да бъде образец на елегантност, Кейт нямаше друг избор, освен да се опита да привлече вниманието към себе си с промяна на досега наложения си стил. Ето ги и четирите доказателства за това, изброени от Wday.ru:

Доказателство №1 - Ярък цвят

Кейт Мидълтън по време на визитата си в град Ковънтри през 2018 г., облечена в тоалет на Mulberry на стойност 2 600 долара

Цикламата определено не е от любимите цветове на Кейт. Херцогинята винаги е предпочитала дълбоки, благородни нюанси на синьото, зеленото и бордото. Но кралица Елизабет II просто обожава цикламата. Необичайният интерес на Мидълтън към този цвят бе категоричен знак, че херцогинята иска да си върне вниманието на модните експерти, което Меган в онзи период ѝ бе откраднала.

Доказателство №2 - Пъстроцветен принт

Кейт Мидълтън по време на традиционното коледно шествие, 2017 г.

На традиционното коледно шествие на британското кралско семейство през 2017 г., на което присъстваше и Меган, Кейт се открои, нарушавайки с шареното си палто всички кралски традиции. На фона на дългото кафяво палто на Маркъл многоцветното карирано палто на Мидълтън изглеждаше не просто ярко, но някак си дори и не особено подходящо. В резултат повечето модни критици не оцениха избора на Меган, наричайки го скучен и упреквайки актрисата за твърде силното ѝ желание да се впише в модните кралски традиции. Така или иначе обаче образът на Кейт буквално шокира света на модата. Херцогинята явно бе прекалила, за да се открои от Меган.

Доказателство №3 - Мини дължина

Кейт Мидълтън по време на първата ѝ публична поява веднага след съобщението за годежа на принц Хари и Меган, 6 декември, 2017 г.

На 27 ноември 2017 г. се състоя официалният годеж на Меган и Хари, по време на който актрисата се появи в подчертано елегантно бяло палто. Само след седмица модният свят спря да възхвалява избора на Меган и отново насочи погледа си към бременната Кейт, която за първата си публична изява след кралския годеж се появи в червена мини рокля. Не е ли чудесен начин да привлечеш вниманието към себе си, когато всички погледи са обърнати на другата страна?

Доказателство №4 - Умишлено непретенциозни тоалети

Кейт в семпла цветна рокля на евтина марка

На 10 януари 2018 г. Кейт опита друг начин да запали огъня на интереса към своята особа. Херцогинята излезе с умишлено обикновен тоалет от бюджетния клас, който се състоеше от семпла ефирна рокля в принтове на зелени и сини цветя. На някого може да му се струва, че това е странен начин за привличане на вниманието, но всъщност монарсите често прибягват до него, тъй като по този начин кралската личност става много по-близка до хората, които вече гледат на идола си не като на небесен, а като на обикновен човек, когото можеш да почувства по-билзо до себе си.

Четете още: Кейт Мидълтън силно разтревожена: Уилям е буквално на ръба