Кои са златните правила на офис визията, които трябва да следвате, ви разкриваме в следващите редове. Защото начинът, по който изглеждате, е един от факторите, определящи как ще изглеждате в очите на колегите и шефа си.

За да направите добро впечатление, следвайте ето тези четири правила:

Инвестирайте в костюм

Отделете повече пари за хубав костюм, защото той е инвестиция в стилната визия и е вашата визитка на работното място. Ако ще инвестирате в него наистина по-голяма сума, ви съветваме да подберете базов модел с класическа кройка и цвят – черен, кремав, тъмна череша или кестен. Ако ни се доверите и го сторите, ще можете да използвате сакото и панталона по отделно като базови елементи от различни офис визии.

View post on Instagram
 

Внимавайте с дълбоките деколтета

Ако искате да ви приемат като професионалист, трябва да подбирате тоалети, които да ви представят като сериозна дама с необходимия бизнес опит, а не такива със секси излъчване. Затова загърбете дълбоките деколтета, колкото и добре да изглеждате в тях, офисът не е място за секси дрехи.

View post on Instagram
 

Без къси поли, моля!

По логиката на написаното по-горе относно дълбоките деколтета трябва да забравите и за късите поли, ако искате да гледат на вас като на професионалист, а не да ви обсъждат, когато минете по коридора.

Запомнете, че според офис дрескода позволената дължина на полата е една педя над коляното. Не повече.

Затова минижупите оставете за партитата в петък вечер, а за офиса залагайте на стилни поли миди дължина или такива, не по-къси от една педя над коляното.

View post on Instagram
 

Забравете за отворените обувки

Офис дрескодът повелява също така да се откажете от отворените обувки. Дори и тези сандали, които са на ток и са една идея по-елегантни, също не са приемливи според етикета.

Класиката, с която никога няма да сгрешите, са токчета в черно или кремави, модел тип “стилето”. Но е важно да внимавате за височината на токчетата – тя не трябва да е прекалена, не само за да ви е удобно, все пак ще сте с тях цял ден, но и за да не изглеждате провокативно с обувките.

Друго недопустимо нещо са мръсните обувки – това говори зле за вас и мнозина биха го разтълкували като доказателство за ниска лична хигиена.

View post on Instagram