Предстои ви интервю за работа. Подготвяте CV, срещата е уговорена, напълно сигурни сте в себе си, но заставате пред гардероба. Сякаш ще е по-лесно, ако като го отворите и там е Нарния, но случаят е много по-тежък. Какво да облека?!? Въпрос, който ехти здраво, защото осъзнавате колко е важно да се представите блестящо, за да видят, че сте топ кандидат.



За да ви е много по-лесно следващия път, ви предлагаме 5 полезни съвета, които ни даде международният стайлинг консултант Тиа Станкова. Те ще ви помогнат в избора на най-правилната визия за вашето интервю.

Бъдете елегантни и стилни

Винаги е по-добре да сте по-елегантно облечени за интервю за работа, отколкото би се очаквало от вас. Това прави добро първо впечатление и създава усещане, че сте вложили усилия и внимание в подготовката си за тази среща.

Бъдете себе си

Не обличайте дрехи или аксесоари, в които се чувствате прекалено неестествено и просто не сте себе си. Възприемайте дрехите като продължение на вашата идентичност и изберете онези, които отразяват вас самите.

Нека е комфортно

Изберете комфортно облекло. Избягвайте неудобните или тесни дрехи и обувки. Това може да ви разсее по време на разговора и дори да доведе до раздразнително поведение.

“Оцветете” се правилно

Добре е да избягвате прекалено ярките и електрикови цветове и десени. Те подтикват към силна превъзбуда на възприятията и могат да доведат до враждебност.

Не “крещете”

Крайните експерименти и ексцентричност в облеклото, аксесоарите, обувките, прическата и парфюма също не са добра идея. Твърде вероятно е да постигнете негативен ефект.

Повече от Тиа Станкова можете да чуете на кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019, където тя ще сподели повече за дрескода по време на интервю. Регистрирайте се за събитието безплатно тук.

Четете още: Как да се подготвим за интервю за работа

_______

* Рекламен материал