50-те години на миналия век, ерата на холивудския блясък, бяха определени за десетилетието, в което жените са се обличали най-стилно.

Проучването е направено чрез онлайн анкета, в която са участвали 1000 мъже, които трябвало да отговорят на въпроса в кое десетилетие през последните 60 години, жените са изглеждали най-привлекателно.

На участниците били показани снимки с типичните тенденции през отделните десетилетия, като те трябвало да им поставят оценки от гледна точка на стил и привлекателност. 50-те години се оказали явният фаворит на господата с малко под една трета от гласовете.

Десетилетието от 2000 до 2010 година останало на второ място с близо една четвърт от гласовете, а 60-те и 70-те години на миналия век били класирани на трето и четвърто място съответно с 16% и 12%.

80-те години се оказали десетилетието, в което жените се обличали най-неатрактивно, като за него гласували само 8% от участниците. На предпоследно място останали 90-те години само с 1% повече от 80-те.

Според представител на фирмата направила проучването мъжете се наслаждават повече на изтънчения външен вид.

"50-те години бяха удивителна ера на блясък и стил. Когато мислиш за 50-те, се сещаш за Мерилин Монро, Марлене Дитрих, Елизабет Тейлър и Ингрид Бергман. Това беше време, в което жените в действителност изглеждаха като жени, нямаше го перченето с изкуствен тен и изкуствени мигли, което виждаме днес. През 50-те години гримът допълваше чертите на жената, а не я покриваше плътно", допълни той.