Автор
Woman.bg

6 неща, за които фризьорите мълчат и които трябва да знаете

Събрахме за вас най-важните съвети за дълга и красива коса:

1. Не е нужно да се подстригвате на всеки 6 седмици



За да имате наистина дълга и здрава коса, не е нужно да я подстригвате толкова често, колкото пише по списанията и колкото твърдят стилистите. Ако постоянно подкъсявате гривата си, просто няма да успеете да си пуснете дълга коса. Според нашия консултант-стилист необходимо е само да поддържате косата си здрава – грижете се за крайчетата и се подстригвайте само два пъти годишно. Повярвайте ни, това е достатъчно.

2. Гледайте звездите, които имат същата текстура и същия естествен цвят на косата като вас



Имиджмейкъри и стилисти са единодушни, че е добре да обърнете внимание на звездите, които приличат на вас. Това е най-лесният начин да намерите своя стил и своята прическа. „Наблюдавайте знаменитостите, които имат същата текстура и същия естествен цвят на косата като вас. Ако на тях им отиват определени прически и оттенъци, най-вероятно и на вас ще ви стоят добре“, казва Елоиз Чанг, стилистка на кралица Рания и на Клаудия Шифър.

3. Никога не правете резки промени, по-добре променяйте образа си постепенно



Професионалистите са сигурни, че трябва да подхождате постепенно към смяната на имиджа – особено ако става дума за кардинална промяна. „Не се хвърляйте с главата напред! На някои прически са им нужни два месеца, за да си възвърне косата предишния вид, а от други може да се отървавате с години“, предупреждава Елоиз Чанг.

4. Цветът, за който мечтаете, никога няма да бъде постигнат само за едно посещение при фризьора



Малцина осъзнават, че във фризьорството боядисването е истинска наука, а идеалният нюанс се получава само след няколко сесии. „Брюнетка или жена с кестенява коса никога няма да има същия светъл тон на косата като естествената блондинка. Това е природен закон и не можем да спорим с него. Но за да се доближите до желания цвят, бъдете реалисти и дайте необходимото време на фризьора си“, съветва ни Диаз, стилист от популярен нюйоркски салон.

5. Винаги показвайте изображения на нещата които ви харесват или не



За да има фризьорът ви визуална представа за това какъв резултат очаквате от боядисването или подстригването, непременно му покажете на снимки какво харесвате и какво не харесвате. „Всеки клиент би се чувствал по-комфортно, ако усеща разбиране от страна на стилиста си. За да постигнете подобно разбиране, трябва да покажете снимки на прическите, които ви вдъхновяват. За фризьора е много важно да знае в каква посока да работи и какво наистина си мечтаете да видите в огледалото“, казва Франческа, стилист от популярен нюйоркски салон.

6. Отделете време, за да намерите своя идеален фризьор


Фризьорът е човекът, който носи отговорността за изграждането на вашия образ. Затова е много важно да установите близък контакт с него. „Говорете със стилиста и се замислете доколко ви допада той като човек. Важно е той наистина да ви чува и да разбира какво искате. Не се оставяйте в ръцете на фризьор, който гледа през пръсти на вашите предпочитания или просто не ви подхожда като характер. Резултатът със сигурност няма да ви хареса“, казва Елоиз Чанг.