Автор
Woman.bg

7 неща, които всяка италианка има в гардероба си

За никого не е тайна, че италианският стил е синоним на красотата и елегантността. Представите ни за него обаче постепенно започват да затъват в митове и предразсъдъци.

Италианките не признават забрани и табута, те не гонят модните течения и не следят постоянно менящите се тенденции. Те сами създават трендовете и със същата лекота ги нарушават, смесвайки в един образ несъвместими наглед принтове, фасони и цветове, без при това да изглеждат безвкусно.

Тъй като са постоянно в движение, италианките ценят най-вече практичността и комфорта. Те не се интересуват от марката или цената на артикулите – качеството и удобството са основните критерии, по които дамите от „големия ботуш“ избират какво да си купят.

При цялото разнообразие от известни дизайнери италианките не се перчат с марки и етикети. Разбира се, не можем да наречем тоалетите им минималистични с всичките ярки цветове, контрастни съчетания и смел стайлинг, но при това по италианските улици няма да видите крещящи „проблясъци“ на известни имена на поредната тениска или нова раница.

И последно – италианките се стараят да живеят на сто процента. Те не си пазят красивата рокля или разкошното палто за някакъв хипотетичен специален случай. За тях всеки ден е нова възможност да доставят удоволствие на себе си и на околните с външния си вид, като при това не забравят и за страхотното настроение и положителната нагласа.

И така – какво ще намерим в гардероба на всяка една италианка?

Миди-пола

View post on Instagram
 


Полата със средна дължина не е толкова простичка, колкото може да ви се стори на пръв поглед. Италианките обаче не се страхуват да експериментират и смело комбинират средно-дълги поли с ризи, блузи и сака.

Пуловер от кашмир



Кашмирът е любим материал на италианките. Гардеробът им е буквално натъпкан с дрехи от кашмир – рокли, пуловери и палта. За италианките пуловерът от кашмир е един от основните елементи от гардероба. Те няма да пестят нито пари, нито време и усилия, за да си купят такъв.

Сака и жакети

View post on Instagram
 



Ако ви се стори, че нямате какво да облечете, надникнете в гардероба на приятеля си и заемете негово сако. Италианките не си падат особено по феминизма и борбата за равноправие, те предпочитат да си останат женствени и изтънчени, но въпреки това са налазили мъжките сака – които впрочем им стоят страхотно.

Блузи и ризи с ярки принтове

View post on Instagram
 



Забавни щампи във вид на меченца или розови фламингота? Може да ви се стори, че това е проява на лош вкус. В Италия обаче ярките принтове просто показват на околните, че сте в добро настроение и с позитивна нагласа. Не забравяйте обаче да уравновесите нещата с едноцветна пола или панталон.

Обувки на висок ток

View post on Instagram
 



Да, италианките ценят удобството и комфорта и най-често предпочитат обувки на плоска подметка. Те обаче не пренебрегват и токчетата. Може да не видите италианка да тича забързано по важни служебни задачи на висок ток, но класическите дамски обувки задължително присъстват в гардероба на всяка една „белисима“. И тя непременно ще ги обуе за някой специален случай – вечерен прием или романтична среща.

Копринен шал



Помните ли изтънчения образ на София Лорен с шал на главата и слънчеви очила с черна рамка? За мнозина тази комбинация е самото въплъщение на думата „стил“. Италианките обожават копринени шалове във всякакви размери и разцветки и знаят как да ги носят по десетки различни начини. И нищо чудно – в родината на Etro, Versace и Valentino е просто невъзможно да не се влюбиш в този нежен моден аксесоар.

Необичайни аксесоари



Италианката няма да е италианка без ярки акценти и запомнящи се детайли – било то масивни обици, колиета и гривни или дори плюшени играчки, полюшващи се на чантата ѝ. На тези дами не им липсва смелост в избора на аксесоари, но те умеят да комбинират перфектно скандалните си украшения дори и с най-изтънчените тоалети. Ето това е вроден усет за стил!