Автор
Пепа Попова - Пепита

7 житейски мъдрости от Донатела Версаче

Днес Донатела Версаче навършва 65 години. През 1997 г. загадъчната и харизматична италианка застава начело на бляскавата и световно известна модна къща след злополучната смърт на брат си Джани Версаче и успява да наложи мястото й в света на модата като легендарна и емблематична луксозна марка, олицетворяваща италианското богатство, смела сексуалност и усет към екстравагантното. Рожденият ден на един от най-известните дизайнери в света е добър повод да си припомним някои ключови моменти от обширната биография на Донатела Версаче, която издателство Rizzoli пусна преди време.

View post on Instagram
 

Бъдете отговорни

Като всяка жена и аз имам своите съмнения за това коя съм и какво мога. Жените трябва да се доказват повече от мъжете и трябва да се борят, за да бъдат чути. Но времената се променят и нещата стават по-добри за нас. Можем да бъдем това, което искаме да бъдем. Аз съм художествен ръководител, бизнесмен, майка, привърженик на промяната и приятел. Мисля, че това беше основното за мен през 20-ти век. Много по-трудно е да си жена в модата, отколкото мъж. И това не се отнася само за дизайнерите. Жените са бизнес лидери, изпълнителни директори и пионери в индустрията. Все още има към какво да се стремим, но напредъкът е очевиден.

Дръжте на това, в което вярвате


Моята страст в живота е равенството. Версаче винаги са държали на свободата и правото наистина да бъдеш себе си, независимо какъв си или кого обичаш.

View post on Instagram
 

Развивайте се, ако искате успех

Всяка модна марка, както всяка компания, трябва да се развива, ако иска успех. Нищо не може да остане същото в бизнеса и нищо не остава същото в модата. Versace е място на невероятно вълнение и енергия. Това е къща, която има все по-големи възможности и това е предизвикателство за самите нас. Харесвам работата си и обичам да прекарвам време с едни от най-невероятните хора в бранша - моя екип.

Бъдете верни на себе си и се доверете на инстинктите си

Знам, че съм по-силнa, когато съм вярна на себе си и имам собствена гледна точка. Имало е случаи, когато съм се съмнявала или съм била по-внимателна и това веднага е оказвало влияние вурху работата ми. Всеки сезон трябва да съм уверена и силна, за да върви Versace напред. Това е трудна задача, но резултатите си струват. Нищо не ми доставя по-голямо удоволствие от това да виждам колко силна е модна къща Versace в момента и да гледам кокло много жените по света харесват марката на моето семейство. Това ми дава увереността да работя повече, да продължа напред и да направя Versace по-добър бранд. Като дизайнер смятам за мой дълг да показвам силата на жените и да се стремя към равенство в света.

View post on Instagram
 

Бъдете безстрашни във всичко

Бъдете смели и безстрашни във всичко, което правите! Винаги! Без компромиси!

View post on Instagram
 

Разчитайте на семейството

Семейството е всичко в моята кариера. Ако вашето фамилно име е олицетворение на вашата марка, а марката се превърне в една от най-известните в света, то семейството е в основата на всичко. Семейството означава много повече от едно фамилно име. Името Versace e олицетворение на голямо семейство и според мен е една от нашите силни страни. Разговаряме, смеем се, караме се и се уважаваме. Versace е нещо повече от работа, тъй като служителите са част от семейството.

Творчеството е колективно дело

Младите дизайнери са моята абсолютна страст. Днес работя с някои от най-невероятните млади таланти в модата. Обичам да се срещам с млади дизайнери, които току що завършат училище, за да ги гледам как растат и как се развиват. Завършилите идват от колежи по целия свят, за да работят в моето студио и да споделят своята страст, енергия и креативност. В модата има известни дизайнери, но има и много хора зад кулисите, които правят модата такава, каквато е днес. Много дизайнери често не искат да имат собствен бранд - искат да работят зад кулисите. Техният принос е от решаващо значение за всяка модна къща.

View post on Instagram