7 житейски мъдрости от Донатела Версаче

02 май 2020 | 10:21
5748
6
Getty Images
6

Днес Донатела Версаче навършва 65 години. През 1997 г. загадъчната и харизматична италианка застава начело на бляскавата и световно известна модна къща след злополучната смърт на брат си Джани Версаче и успява да наложи мястото й в света на модата като легендарна и емблематична луксозна марка, олицетворяваща италианското богатство, смела сексуалност и усет към екстравагантното. Рожденият ден на един от най-известните дизайнери в света е добър повод да си припомним някои ключови моменти от обширната биография на Донатела Версаче, която издателство Rizzoli пусна преди време.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

 

Бъдете отговорни

Като всяка жена и аз имам своите съмнения за това коя съм и какво мога. Жените трябва да се доказват повече от мъжете и трябва да се борят, за да бъдат чути. Но времената се променят и нещата стават по-добри за нас. Можем да бъдем това, което искаме да бъдем. Аз съм художествен ръководител, бизнесмен, майка, привърженик на промяната и приятел. Мисля, че това беше основното за мен през 20-ти век. Много по-трудно е да си жена в модата, отколкото мъж. И това не се отнася само за дизайнерите. Жените са бизнес лидери, изпълнителни директори и пионери в индустрията. Все още има към какво да се стремим, но напредъкът е очевиден.

Дръжте на това, в което вярвате


Моята страст в живота е равенството. Версаче винаги са държали на свободата и правото наистина да бъдеш себе си, независимо какъв си или кого обичаш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

 

Развивайте се, ако искате успех

Всяка модна марка, както всяка компания, трябва да се развива, ако иска успех. Нищо не може да остане същото в бизнеса и нищо не остава същото в модата. Versace е място на невероятно вълнение и енергия. Това е къща, която има все по-големи възможности и това е предизвикателство за самите нас. Харесвам работата си и обичам да прекарвам време с едни от най-невероятните хора в бранша - моя екип.

Бъдете верни на себе си и се доверете на инстинктите си

Знам, че съм по-силнa, когато съм вярна на себе си и имам собствена гледна точка. Имало е случаи, когато съм се съмнявала или съм била по-внимателна и това веднага е оказвало влияние вурху работата ми. Всеки сезон трябва да съм уверена и силна, за да върви Versace напред. Това е трудна задача, но резултатите си струват. Нищо не ми доставя по-голямо удоволствие от това да виждам колко силна е модна къща Versace в момента и да гледам кокло много жените по света харесват марката на моето семейство. Това ми дава увереността да работя повече, да продължа напред и да направя Versace по-добър бранд. Като дизайнер смятам за мой дълг да показвам силата на жените и да се стремя към равенство в света.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

 

Бъдете безстрашни във всичко

Бъдете смели и безстрашни във всичко, което правите! Винаги! Без компромиси!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

 

Разчитайте на семейството

Семейството е всичко в моята кариера. Ако вашето фамилно име  е олицетворение на вашата марка, а марката се превърне в една от най-известните в света, то семейството е в основата на всичко. Семейството означава много повече от едно фамилно име. Името Versace e олицетворение на голямо семейство и според мен е една от нашите силни страни. Разговаряме, смеем се, караме се и се уважаваме. Versace е нещо повече от работа, тъй като служителите са част от семейството.

Творчеството е колективно дело

Младите дизайнери са моята абсолютна страст. Днес работя с някои от най-невероятните млади таланти в модата. Обичам да се срещам с млади дизайнери, които току що завършат училище, за да ги гледам как растат и как се развиват. Завършилите идват от колежи по целия свят, за да работят в моето студио и да споделят своята страст, енергия и креативност. В модата има известни дизайнери, но има и много хора зад кулисите, които правят модата такава, каквато е днес. Много дизайнери често не искат да имат собствен бранд - искат да работят зад кулисите. Техният принос е от решаващо значение за всяка модна къща.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Коментари

6
  06 май 2020 | 12:49 отговор
 

 
5
  02 май 2020 | 16:13 отговор
 

 
4 Хубаво би било ....
  02 май 2020 | 13:51 отговор
 

... да прилича поне малко на жена, ама ....!!!???

 
3
  02 май 2020 | 13:26 отговор
 

Осмата мъдрост от нея е-не прекаляеайте с плстичните операции

 
2 Петър
  02 май 2020 | 12:44 отговор
 

тая мяза на гъза ми отвътре

 
1 Жана
  02 май 2020 | 12:43 отговор
 

точно пък от тоя боклук деформиран да слушам житейски мъдрости - няма как да стане

 

Добави Коментар

Най-четени