Автор
Woman.bg

8 неща, които трябва да изхвърлите от гардероба си

В тази статия няма да говорим за това какви дрехи и аксесоари не допадат на някого (на мъжете, на най-добрата ви приятелка или на колегите ви), а за нещата, които трябва незабавно да изхвърлите от гардероба си!

"Секси" леопардови рокли



Да се носят прилепнали като целофан по кренвирш леопардови рокли беше модерно някъде през 90-те години. Сега подобни тоалети могат да предизвикат най-разнообразни реакции, но нито една от тях няма да е положителна. Особено вулгарно изглеждат моделите с дълбоко деколте, прозрачни и дантелени елементи и твърде къса пола. Днешно време на мода е интелигентният и ненатрапчив сексапил, така че трябва незабавно да се отървете от тези тоалети.

Плетени летни ботушки

Не се знае кой е измислил този моден "шедьовър", но можем да проследим във времето началото на "плетено-ботушестата" епидемия. Преди няколко години улиците се напълниха с момичета, обути с плетени летни ботушки. Някои веднага осъзнаха колко ужасно изглеждат тези обувки в комбинация с всякакви дрехи. Други ентусиастки обаче продължават упорито да носят тези "ботуши-чорапи" и до днес. Най-"шик" са плетените ботуши, обилно поръсени с прах от българските пътища. Понякога можете да ги видите обути върху чорапи. Впрочем тези ботуши не влизат в списъка с обувки, които могат да се носят без чорап. Но пък спадат към списъка с обувки, които не бива изобщо да носите.

"Модерни" дънки от преди 15 години



Всички помним колко специфична беше модата в началото на 2000-те и особено в края на 90-те години. Популярни бяха дънките с разширяващ се надолу крачол, с "разтекли се" цветни петна, със светла горна и тъмна долна част, различни по размер камъчета, пайети, бродерии и други стилистични похвати от китайския пазар. Дори ако спортувате и все така можете да закопчаете горното копче на същите дънки, едва ли ще ги носите пак. Затова смело ги изхвърлете. Ако пък дори не можете да влезете в тях, съветът важи с двойна сила.

Плюшен анцуг



Дълго се чудихме дали да не оставим тази подточка без коментар - словосъчетанието "плюшен анцуг" говори само за себе си. Такива "тоалети" не носи вече дори Парис Хилтън. Време е да се простите със спомените за ужасно-прекрасната (и за щастие кратка) ера на барби-шика от 2000-те и да се отървете от прословутото плюшено изделие.

Колие-яка



Това украшение (нито колие, нито яка) е учудващо само по себе си - с каквото и да го носите, все ще изглежда странно и претенциозно. Освен това тези аксесоари правят впечатление на ръчно изработени (от баба ви), което ще е минус за всеки стил тоалети. Ако искате да привлечете вниманието именно с аксесоари, пробвайте плътни колиета по врата, големи обици или едри пръстени.

Сутиен със силиконови презрамки



Години наред всяко лято се надяваме силиконовите презрамки най-сетне да изчезнат от дамските гардероби, но не. Това полупрозрачно изобретение на човечеството продължава да се впива в десетки хиляди женски рамене, афиширайки настойчиво присъствието си. Силиконовите презрамки са видими, колкото и обикновените платнени. Ако ви трябва незабележимо бельо, пробвайте сутиен-трансформер (с кръстосани на гърба презрамки) или силиконов сутиен без презрамки.

Бели зимни ботуши



Както знаете, българските зими не прощават на никоя светла обувка. Щом излезете от вкъщи, калните пръски ще "украсят" ботушите ви, а може би и дрехите ви. Това разбира се не е причина да се облечете в камуфлаж, но белите ботуши на ток (особено с подгънат ръб) стоят доста странно през зимата. Освен това повечето жертви на тази "мода" носят подобни обувки с черен чорапогащник, дънки или клин, а това си е просто грозно. Чудесна алтернатива ще са кафявите жокейски ботуши или високите ботуши с подгъв, но в спокоен дълбок цвят.

Плисирана пола до земята



Тези поли се появиха в гардероба на всяка втора жена заедно с плетените ботуши преди около две години. При това особено популярни станаха два цвята - синьо-зелен (като на мътна речна вода) и мръсно-розов (като на осолена сьомга). Особености - полата трябва непременно да е дълга до земята и по възможност плисирана. Тези поли не само дразнят мъжете, но и като цяло не стоят стилно. Ако обичате дълги поли, пробвайте дължина "миди" до средата на прасеца - тя беше най-актуална през сезона есен-зима 2014-2015.