Амал Клуни и нейните три златни правила за перфектен стил

Умната и красива Амал Клуни-Аламудин днес отбелязва своя 44-годишен рожден ден. Тя отдавна е приета за модна икона. Британската юристка, сред чиито клиенти е и Джулиан Асанж, се омъжи за Джордж Клуни през 2014 г. Тя продължава да работи по сложни международни дела, оставайки при това грижовна майка и любеща съпруга.

По думите на самата Амал, тя черпи вдъхновение от примера на майка си Бария Аламудин, една от най-добрите политически журналистки в Ливан и Великобритания.

„Тя винаги е работила, винаги е била независима и е правила кариера, но умееше да поддържа баланс. Винаги оставаше женствена и смяташе, че балансът е най-важното. С това нейно убеждение живея и до ден днешен“. Изглежда Амал е постигнала търсения баланс – тя е образец за професионализъм, стил и елегантност.

Красавицата успява да носи дори и строги делови костюми така, все едно е облечена в най-женствената рокля на света. В нейните ръце офис-облеклото се превръща в полигон за модни експерименти.

По повод личния празник на красивата Амал си припомняме нейните три златни правила за перфектен стил:

View post on Instagram
 

Костюм

Класически и туидови костюми, с панталон „палацо“ или с трапецовидна пола, със сдържани черни и сиви или пък ярко оранжеви и с цвят охра сака... Костюмът е сигурно най-добрата инвестиция в деловия гардероб. Първо – костюмът е готов комплект, който автоматично разрешава въпроса „Какво да облека?“. Второ – отделните му части могат да се комбинират и с други дрехи. И трето – добре скроеният костюм в ярък цвят стои свежо и непринудено.

View post on Instagram
 

Подчертана талия

Амал умело подчертава идеалната си фигура, обличайки панталони с висока талия, вталени сака, колани и строги стеснени надолу поли. Имайки предвид професията й, резултатът е комбинация от изящност и сила, която може да завърти главата на всеки мъж.

View post on Instagram
 

Токчета

На червената пътека, в съдебната зала или на летището Амал неизменно е на високи токчета. Обувките може да са класически дамски или с нестандартен дизайн, няма значение. Най-важното е токът да е устойчив. Деловата дама иска да може да прекара цял ден на крак, запазвайки пъргавата си походка.