Автор
Пепа Попова - Пепита

Анджелина Джоли - владетелката на пчелите

45-годишната актриса Анджелина Джоли участва в много дръзка фотосесия, на която вероятно може да се реши само много смел човек. Звездата се появи на страниците на National Geographic с рояк пчели по тялото.

Идеята на фотосесията бе да обърне внимание и популяризира Световния ден на пчелите, който се отбелязва на 20 май. С участието си Анджелина цели да повиши осведомеността за това, че според ООН има опасност от изчезване на пчелите по целия свят.

View post on Instagram
 


На снимката Джоли позира в широка бяла рокля, върху която се роят пчели. Специално за фотосесията са използвани феромоните, за да може другите миризми да не дразнят насекомите и те да не реагират агресивно на тях. Актрисата призна, че три дни преди снимките не е трябвало да ползва сапун и шампоан, защото ароматите им дразнят пчелите. Джоли също допълни, че носът и ушите й са били запушени, за да не позволят на пчелите да влязат вътре.

"Имаше една пчела, която през цялото време летеше под роклята ми. Постоянно я усещах на коляното или крака и си мислех, че ще ме ухапе. Тя прекара цялата фотосесия там", - призна звездата.

В същото време целият екип, реализирал фотосесията е бил облечен в защитни костюми. Самата фотосесия е продължила 18 минути, в които актрисата е трябвало да стои напълно неподвижна.

View post on Instagram
 


Анджелина Джоли наскоро стана посланик на програмата на ООН “Women for Bees”, която има за цел да увеличи броя на пчелите, като същевременно цел разширяване правата на женоте. Като част от тази програма актрисата изкара курс по пчеларство и вече се занимава с това у дома.

"Имам много диви цветя и моите пчели са много щастливи. Сега мисля къде да поставя кошерите. Мисля, че покривът е добър за това",– каза тя.

View post on Instagram
 

Тук е момента да припомним, че в продължение на 20 години Анджелина Джоли е посланик на добра воля на ООН. Тя обръща голямо внимание не само на образованието в бедните страни, правата на жените и сигурността в света, но и на екологичните проблеми.