Напоследък червеният килим се затрупа с рокли без презрамки. Много знаменитости прибягват до бежови рокли тип "русалка", избягвайки по-смели решения и надявайки се да избегнат хапливите коментари на модната критика.

Бежовата разкроена в долната част рокля може да мине метър и да не попадне под обстрела на разбирачи и фенове, но няма да получи одобрението на Анна Уинтур, главната редакторка на списание Vogue.

Тя произнесе реч пред американски студенти, в която насочи вниманието и към червения килим.

"Червеният килим в САЩ се превърна до голяма степен в бизнес. Факт е, че на звездите се плаща да облекат някаква дреха. За мен това понякога не изглежда като пример за индивидуалност. Бях на наградите Тони в Ню Йорк. Господи, тези хора имат нужда от помощ. Беше ужасно. Всички звезди имат екипи, които им казват какво да правят, какво да обличат, гримират ги. Звездите толкова се страхуват да не оберат критиките, но какво лошо има в това да изглеждаш различно? Колко рокли без презрамки тип "русалка" видяхме", каза Уинтур.

Главната редакторка на Vogue не е единствената, която критикува този тип рокли. "Това, което се облича на червения килим, няма нищо общо с това, което се случва в съвременната мода. Това са сякаш дрехи за кукла "Барби" от 50-те години. Доста се различава от това, което хората обличат в действителност", каза по-рано тази година дизайнерът Том Форд.

БГНЕС