Вечерта на 4 декември парижкият Grand Palais се преобрази в дома на самата Габриел Шанел. Показаната там колекция бе реверанс към първото шоу Chanel Métiers d'art, което се проведе през 2002 г. А да се насладят на грандиозния спектакъл дойдоха всички музи и дългогодишни приятели на марката - Пенелопе Крус, Кристен Стюарт, Лили-Роуз Деп и Ванеса Паради. Естествено, всички дами бяха облечени в Chanel.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Креативният директор на легендарната модна къща - Виржини Виар нарече 18-ото шоу Metiers d'Art на легендарната улица - „Paris-31 rue Cambon“ - мястото, където Коко Шанел за първи път отваря магазин през 1910 г. и където създава модната си империя, включваща шест сгради от 18-ти век с легендарните на поколения салони за висша мода.
В Големия дворец Виржини пресъздаде апартамента на Коко с всички подробности: от кристалните лампи и злато до прочутото огледално стълбище (покрай което моделите й някога са дефилирали и откъдето самата Шанел е наблюдавала реакцията на клиентите си). Що се отнася до колекцията - Виар я описа като „смес от Карл и Шанел“.
Видяхме позлатени снопчета пшеница, които Шанел е пазила за късмет, избродирани върху тънки черни жилетки от тюл, носени върху тесни черни панталони от креп; Те бяха и върху късите вечерни рокли, допълнени с нанизи прели. Видяхме блясък и изящество, представени по блестящ начин от най-добрите модели на нашето време, сред които традиционно вече и Белослава Хинова, облечена в приказен сет в черно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Традиционно, колекциите Metiers d'Art демонстрират невероятното майсторство на професионалистите от модната индустрия - бродерачките, майсторите на пера и изкуствени цветя, занаятчиите и производителите на обувки. Виар, който от десетилетия ръководи Chanel по времето на Лагерфелд, добре разбира значението на тези ателиета.
Внимание приковават костюмите от туид с подгъви, които изглеждат като ресни, но всъщност са пера, болерото с апликации под формата на култовите камелии на Шанел. Виар използва уменията на майсторите в ателиетата, които декорират по божествен начин дрехите – подход, напомнящ творчеството на Лагерфелд, но в същото време дизайнерката показва образи с характерния за самата Габриел Шанел дух на непринуденост, свобода и простота. Фокусът е поставен върху вечните и удобни за жените дрехи.

*И понеже Коледа наближава, а ние от Woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци!

Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram