Автор
Пепа Попова - Пепита

Белослава Хинова част от грандиозното първо ревю на Виржини Виар за Chanel

Мечтата на Карл Лагерфелд бе делото му да бъде продължено и след него. След днешния ден със сигурност щеше да се радва да види, че неговата наследница Виржини Виар продължава традициите на Chanel успешно и организира поредното грандиозно шоу на легендарната модна къща. Chanel показа новата си круизна колекция в родния си Париж и в не по-малко родния Grand Palais. Любимият на Карл дворец се превърна в железопътна гара в южната част на Сен Тропе.

View post on Instagram
 


Дизайнът на шоуто даде своя отпечатък и върху самата колекция – тя бе пропита с пътешественически дух, а показаните визии комбинираха практичност с елегантност. Виржини Виар обожава да работи с трикотаж и деним - основата на всеки модерен гардероб, но не забрави и за така характерните за Chanel брошки с припокриващи се букви C, двуцветни обувки, сако от туид и ватирани чанти с вериги.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Красотата на облеклата на Chanel е в детайлите - този път дантелите бяха допълнително украсени с едва забележими елементи под формата на часовникови стрелки и циферблати, напомнящи часовниците по гарите. Пастелните принтове върху прекрасните шифонени рокли напомняха на размазан пейзаж, гледан от прозореца на бързия влак, преминаващ покрай френската ривиера.
Виржини Виар, която работи с Карл Лагерфелд от края на 80-те години на миналия век, почете и неговата памет и личен стил. Някои от образите бяха украсени с пандели и високи яки, без които днес трудно можем да си спомним за великия Карл.

View post on Instagram
 


Сред моделите, които дефилираха за „Шанел“ бе отново българката Белослава Хинова. Прекрасното момиче на Ivet Fashion представи ефектна рокля в характерните за Chanel цветове черно и бяло и още по-разпознаваемите за марката елементи – логото и любимата на Коко цифра 5. Красиви гривни и интересни обувки допълваха визията на нежната пътничка с български паспорт във влака на Chanel.

View post on Instagram
 

Пожелаваме успешно пътуване в модния свят както на нашата Бел, така и на Виржини.