Белослава Хинова дефилира за Dior в Атина

19 юни 2021 | 14:36
1225
1
Колаж: Woman.bg/Instagram
1

Целият моден свят беше очарован от едно от най-големите и очаквани шоута от началото на пандемията – представянето на круизната колекция на Dior в Атина. То се проведе в люлката на спорта - на стадион „Панатинайкос“.
За първи път от дълго време ревюто не бе в он-лайн режим, а пред много звездни гости. Кара Делевин, Аня Тейлър-Джой, Катрин Деньов, Суки Уотърхаус, Пиер и Беатрис Казираги специално долетяха в Гърция, за да присъстват на място. Някои, включително Миранда Кер и Ирис Лоу трябваше да гледат шоуто в познатия вече виртуален режим - снимките им бяха направени дистанционно и насложени върху изображението на стената на славата.

Локацията, разбира се, се хареса на всички звездни гости.

Избрах това място, защото се интересувам от облеклото като възможност за предоставяне на свобода на движение“, обясни пред медиите Мария Грация Кюри и продължи:
Спортът е движение, спортът е свобода“.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@wardrobe.com.gr)

Неслучайно Мария Грация Кюри прекара известно време в Гърция - именно от културата на тази страна тя почерпи вдъхновение за създаването на новата си колекция. Освен това в историята на модна къща Dior има следи, свързани с тази страна: през 1951 г. списание Paris Match публикува снимка на модели на Dior, направена на фона на Акропола. Както знаете, Гърция е свързана с митологията и спорта - през 1895 г. именно на „Панатинайкос“, построен в древността, се провеждат първите олимпийски игри в съвременната история - факт, който присъства в колекцията. Вечерните рокли бяха съчетани със спортна естетика - дори Кюри предлага да носим официални рокли до земята с кецове.
Именно с такава приказна рокля, в която лесно можем да си представим антична нимфа, бе облечена Белослава Хинова - един от най-успешните български модели в чужбина.
Белослава дефилира с ефирна бяла рокля на марката, допълнена от златист колан, бижута и, разбира се, кецове.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BELL HINOVA (@byalaslava)

В Instagram профила си Хинова публикува няколко кадъра от събитието с думите:
Всички искаха шоу на живо и Мария Грация Киури ни предостави това невероятно изживяване за круизната колекция на Dior 20211! Благодаря на целия красив екип“.

 

Голяма част от колекцията бе заета от спортно облекло: топове с качулка, сутчъри и широки панталони – елементи, които спокойно могат да станат част от екипировката на някой олимпийски отбор.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Най-обсъжданият тоалет в колекцията обаче се превърна роклята "лебед", с кято бе закрито шоуто. Очевидно Мария Грация е искала да направи с нея препратка към известния мит за “Леда и лебеда”, но присъстващите по-скоро си спомниха легендарния образ на Бьорк на Оскарите през 2001 година. И въпреки че тоалетът на исландската певица е най-известният в поп културата, заслужава да се отбележи, че подобен мотив изобщо не е нещо уникално в света на модата. Лебедови рокли сме виждали в колекции на Александър Маккуин и Валентино (от времето, когато самата Кюри все още работеше там).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @patricia_rabbat_2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Lara (@beauolga)

Коментари

1 :)
  24 юни 2021 | 20:48 отговор
 

Още ли е така надута?

 

Добави Коментар

Най-четени