Въпреки че сътрудничеството на Лана Дел Рей с Mulberry да е отскоро, моделът Del Rey е на път да се превърне в един от най-успешните, предлагани от марката.

Разбира се, младата певица не е първата, която освен муза за създаването на чанта е дала и името си на аксесоара.

Днес решихме да ви покажем най-известните дами, които имат честта да имат своя чанта, в края на материала пък можете да гласувате за тази, която ви допада най-много.

Лана Дел Рей и чантата на Mulberry "Del Rey"


Самата Лана, разбира се, е най-голямата почитателка на своята чанта, която я следва неотлъчно. Изпълнителката я комбинира с доста различен арсенал от дрехи – от официални рокли до спортни якета. Според източници от Mulberry за сега най-популярна е кафявата чанта Del Rey. Сред звездните почитателки на модела са Сиена Милър, Ашли Грийн и Дженифър Лорънс.

Алекса Чанг и чантата на Mulberry "Alexa"

Преди Лана от Mulberry си сътрудничиха с британската модна икона Алекса Чанг. Според анализатори на модния пазар, моделът Alexa е бил толкова успешен, че през 2010 г. помага на Mulberry да преодолее финансовата криза. Идеята за чантата хрумва на екипа на марката, когато в списание виждат снимка, на която Алекса носи Elkington – класически мъжки куфар на фирмата. Снимката толкова допаднала на креативния директор на Mulberry – Ема Хил, че тя решила, че трябва да създадат чанта вдъхновена само от този фотос.

Джейн Биркин и чантата на Hermes "Birkin"

Грейс Кели и чантата на Hermes "Kelly"

В средата на месец юли ви разказахме малко повече за неповторимите модели на Hermes - Birkin и Kelly, посветени на две не по-малко неповторими дами - Джейн Биркин и Грейс Кели.

Звездни дами с чантата Birkin можете да видите тук

Звездни дами с чантата Kelly можете да видите тук

София Лорен и чантата на Salvatore Ferragamo "Sophia "

Чантата "Sophia " на Salvatore Ferragamo, вдъхновена от вечната София Лорен, е друга класика, на която ще обърнем внимание. С тази чанта сме засичали Дженифър Анистън, а Сури Круз има чанта "Sophia " в умален размер.

Жизел Бюндхен и чантата на Luella "Gisele"

Чантата Gisele на Luella е вдъхновена от супермодела Жизел Бюндхен и се появява на пазара през 2002 г., продажбите й помагат на компанията да стъпи на крака.

Преди време Кристина Агилера бе една от почитателките на модела: