Официалната обиколка на принц Хари и съпругата му – Меган Маркъл, в Австралия и Нова Зеландия продължава с пълна сила. Кралската двойка посети някои от най-емблематичните забележителности на Сидни вчера и днес.

Херцозите на Съсекс не пропуснаха да се насладят и на топлата мекота на пясъка на известния плаж Бонди бийч, където двойката беше посрещната с овации в петък сутринта, Плажът е една от последните им спирки в Австралия.

Там ги очакваше специално парти в тяхна чест. Хари получи огърлица със сини цветя, която чудесно се допълваше с облеклото му, а Меган бе окичена с розова огърлица.


По боси крака и с гирляндите цветя около врата кралските особи седнаха в кръг с членовете на асоциацията "Уан Уейв". Това е сърфистка общност, която пропагандира спортни дейности на открито, за да се преодолеят психологичните проблеми при младите хора.


Меган беше облечена в карирана лятна рокля с презрамки – дело на австралийския дизайнер Мартин Грант. Бъдещият татко Хари пък сияеше в бежов панталон и синя риза.


По-късно Хари се качи на Сидни Харбор Бридж с бивши военни и полицаи, пострадали по време на служба, участващи в годишните спорни игри, организирани от принца.

34-годишният принц Хари и 37-годишната му избраница Меган са на официално 16-дневно посещение в Тихоокеанския регион. Очаква се днес внукът на кралица Елизабет II да открие игрите "Инвиктус", в които участват ранени по време на мисия военнослужещи.

Принц Хари е основател на тези игри и провеждането им в Австралия е една от главните причина за визитата на кралската двойка в страната – континент.

Четете още: Жест към Даяна: Меган избра нейни бижута