Автор
Антония Михайлова

Бриджит Макрон: Романтика по френски и рокендрол мода

Франция има нов президент и това е очарователният 39-годишен министър на финансите и независим центрист Еманюел Макрон. Главното действащо лице, на което ще спрем вниманието си обаче, няма да е най-младият президент в историята на Франция, а неговата съпруга – великолепната 63-годишна Бриджит Макрон.

Всъщност името на настоящата първа дама, пристъпила само преди броени часове прага на Елисейския дворец, не се спряга от вчера. След избора на Еманюел Макрон клюките и пикантните подробности около нестандартната връзка на новата президентска двойка, отново заляха като цунами не само френските, но и европейските и световни медии. Това, което скандализира дори едно еманципирано и свободомислещо общество като френското, е разликата във възрастта. Тя е с 24 години по-голяма от съпруга си и негова бивша учителка в училище.

Еманюел и Бриджит Макрон: Една романтична връзка между учителка и ученик, устояла на времето и предразсъдъците

Еманюел е на 15, а Бриджит – на 39, когато двамата се срещат за първи път. Той е ученик, тя – учителка по френска литература и драма. Събира ги работата им над постановка на театрална пиеса. Съвместните консултации и уроци продължават две години, през което време помежду им постепенно пламва искрата на силна и дълбока любов. Тогава младата преподавателка и бъдещият министър на финансите едва ли предполагат, че един ден ще заживеят заедно. Още повече, че тогава тя вече е омъжена и има три деца.

За да сложат край на връзката им, след като Еманюел навършва 17 години, родителите му го изпращат в Париж, където синът им продължава обучението си в престижния лицей „Хенри IV”. Малко преди да се разделят, Еманюел се обръща към обекта на нежните си чувства с думите: „Каквото и да правите, колкото и да се опитвате да избягате от мен, един ден аз ще се оженя за Вас!“. През 2007 г., 12 години след началото на аферата, Еманюел изпълнява романтичната си закана и се жени за своята избраница.



Четете още:
Баба на 64 г. ще става първа дама на Франция

От учител, през любима, до най-доверения човек и съветник


Мъжът, който се изправи срещу и победи в битката за Елисейския дворец лидера на Националния фронт Марин Льо Пен на 7 май, беше плътно съпровождан и неизменно подкрепян от началото до победния час от очарователната си съпруга, която е и най-довереният му съветник. Поведение, което явно е почерпено от традициите на плеяда президентски двойки на Америка, но не толкова типично за френската политика. Така от учителка и любима, Бриджит Макрон се превръща в най-приближения и лоялен сътрудник на своя съпруг и президент.

Бриджит Макрон – модната икона на Франция

Закономерно модният свят също е много развълнуван и ангажиран с всичко, което засяга имиджа на първата дама на Франция. Заради безупречната й визия и стройна фигура, медиите я величаят като модна икона. Таблоидите обаче си позволяват да развалят впечатлението, наричайки я язвително „Барби в менопауза”. Но независимо от възрастта, като истинска французойка, Бриджит неизменно се нарежда в първата редица на най-елегантните жени на света.



Тоалетите й са в стил „шик бохо”, който съчетава в себе си едновременно смелост, изисканост и красота. Типични за нея са високият ток, блестящата обемна коса, кожените панталони и роклите с дължина, забележете, няколко сантиметра над коленете. Важни съставни части на стила на Бриджит са бронзовият тен на кожата, неизменно русият цвят на косата, скъпите дизайнерски чанти и колани.


В изказванията си модните дизайнери и критици са единодушни в оценката си спрямо нестандартния й, но изтънчен стил на обличане. По повод тоалетите на първата дама Delphine de Canecaude, арт директор на сп. „L'Express”, споделя: "Тя е рокендрол момиче. Аз съм на 63 години, затова не мога да нося къси поли, 20 см токчета, рокли без ръкави, кожени панталони. Но тя се осмелява да направи всичко това. И това я прави истинско мега чудо. "


Защо наричат Бриджит Макрон френската Джейн Фонда?

Често сравняват Бриджит Макрон с холивудската легенда Джейн Фонда. Освен забележителната външна прилика на първата дама с легендарната актриса това, което я приближава до образа на голямата звезда от златното поколение на Холивуд, са и традиционните холивудки трикове - постоянен слънчев загар на лицето, тоалети, подчертаващи дългите крака, ярки бели зъби, бляскава усмивка и постоянно поддържана изрядна прическа.


Незалязващият рокендрол бохо стил в облеклото е типичен и за новата първа дама на Франция - тесни джинси, бяло палто с цветна подплата и чанта Louis Vuitton Capucines, якета с ципове, деколтета с бляскави метални пайети, черни очила с големи стъкла.


Особено предпочитани от Бриджит са и късите рокли с А-линия, които подчертават тънката й талия, обувките от Bardot Updos и Gianvito Rossi. Сред любимите й дизайнери са класиците в модната вселена - Louis Vuitton и Christian Dior.

Накратко, първата дама на Франция може да е на 64 години, но е и ослепително чаровна, влюбена, смела и невероятно елегантна!