Автор
Пепа Попова - Пепита

Българска мода откри Sofia Fashion Week 2019

Започна Sofia Fashion Week пролет-лято 2019. Мащабното модно събитие се организира за осми път на територията на зала EFE на Hotel Marinela, която посрещна многобройните гости с изцяло нов атрактивен декор и стилен интериорен дизайн. Модни експерти, почитатели на отличния стил, множество фешън блогъри и модни редактори на лайфстайл списания бяха сред гостите на събитието.

Водещите на откриващата вечер – Елица Стойчева и Златина Иванова, блестяха от сцената на Sofia Fashion Week в невероятните тоалети на Евгения Борисова.


Началото на Sofia Fashion Week SS 2019 имаше честта да даде водещият бранд за бижута Goto Jewellery and Diamonds. Бижута от злато, сребро, диаманти, скъпоценни и полускъпоценни камъни бяха представени изключително стилно на фона на френска музика и приказно изпълнение с лента.

След стилното начало дойде ред на цветната и изключително различна и нестандартна колекция на Djofra. Тя бе вдъхновена от смелите жени, които ясно искат да заявят себе си, не се страхуват да нарушат правилата и да се борят за онова, в което вярват. За пореден път зрителите имаха удоволствието да присъстват на спектакъл от цветове и блясъци, сътворен от “Джофра”.

Ирина Червенкова е сред малкото световно признати български дизайнери, които се качиха на сцената на SFW да представят новите си творения. А те бяха наистина впечатляващи. Нежни леещи се поли от коприна в пудрени нюанси бяха основният акцент в колекцията, на нас много ни харесаха.

След дебюта си миналата година марката AMIR отново се качи на сцената на тазгодишното издание на най-големия български моден форум – Sofia Fashion Week. Дизайнерът Мирослав Ангелов представи своята тотално ексклузивна колекция от бански, искрящи топове и костюми с интересни мотиви в спортно-елегантен стил.

Чрез модата представяш себе си пред света, особено днес, когато комуникацията между хората е толкова бърза. Модата е универсален език.” Това е мотото на дизайнера на модна къща “ВАНИТТА” Гергана Петрова, която представи колекция Пролет/Лято 2019 – един интересен баланс между практичното и желаното, между екстравагантното и класическото. За настъпващия топъл сезон марката предлага съчетаване на разнородно-структурни материи и напластяване на силуета. Цветовете са нежни пастелни с флорални елементи. За мъжката аудитория бе показана спортно-елегантна визия с по-агресивни детайли.

Biliana Yotovska label e лимитиран бранд, създаден от фитнес модела и бикини-фитнес шампион – Биляна Йотовска. За красивата и талантлива българка, която се изявява успешно и като дизайнер, стана традиция да представя своите нови творения на сцената на SFW. Новата колекция на Biliana Yotovska label носи името “23 cheries” и е вдъхновена от любимото число на красавицата, носещо й винаги успех. Нейната философия е много проста – да създава уникален дизайн, безупречна визия и максимален комфорт, а призива й с поредната колекция бе “Тренирайте, чувствайте се удобно в кожата си и бъдете красиви!“

Марката One&Only, предлагаща луксозното плажно облекло участва за първа година в SFW. Колекция 2019 Luxury Beachwear е в лимитирана серия, вдъхновена от столиците на лукса Монте Карло, Дубай, Москва, Париж и Лондон. Дизайнерът на бранда си е поставила за задача да промени начина, по който хората виждат плажното облекло. Интересната колекция бе представена със спиращото дъха участие на две красиви, професионални гимнастички.

Традиционно българската марка KWIAT отново дефилира на сцената на SFW и представи колекцията си слънчеви очила и диоптрични рамки за предстоящия сезон. Вдъхновени от модерния градски стил, брандът залага на иновативни форми, цветове и метал.

Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова бе последната българска марка, която закри първата вечер на модния форум. На сцената за модната марка излeзе една от най-красивите жени на България – “Мисис България 2018” Анна Стефанова, която е и изключителен майстор на “шоколадови изкушения”. Именно това бе темата на представената от Милена Петрова колекция. Използваните цветове са живи, ярки и свежи, материите са ликра - за банските и сатен - за роклите, за да уловят всяко движение и да го превърнат в съблазън - точно като шоколада.

Модният форум продължава днес с втората вечер, която ще представи булчински и haute couture колекции на български марки и дизайнери.