Обичаме иноваторските решения, различните модни стилове и смелостта на някои дизайнери да предложат и сътворят нещо уникално, та дори невиждано досега. Но понякога се замисляме върху практичността на повечето „нови” модели дрехи, обувки или аксесоари и бързо ни става ясно, че трудно биха се приложили в ежедневието.

Карл Лагерфелд е от творците, които винаги залагат на класическото красиво и изтънчено, но от време на време прибягва до интересни модни решения в своите колекции.

Само преди дни ви споменахме за изумителното ревю на пролетно-лятната колекция за 2013-а на Chanel, състояла се в парижкия Гранд Пале.



Това бе една от най-семплите и изчистени колекции на маестро Лагерфелд, единствено аксесоарите привлякоха вниманието на специалните гости, поканени да се насладят на грандиозното шоу.

Карл показа една уникална, мащабна колекция, в която се преплитаха модерният и класическият стил на Chanel. Дизайнерът съчета синтетични материи и вълна, туид и перли. Сред цветовете доминираха черният и белият.

Преобладаващите аксесоари бяха огромни перлени бижута, слънчеви очила с образа на Coco Chanel и шапки, които приличат на плексигласови сателитни чинии.



Освен шапките обаче бяхме впечатлени и от представените дамски чанти, които определено бяха много интересни и… големи.

Чантите-обръч бяха потопени в класическите за марката цветове черно и бяло, но ни се струват доста неудобни за носене.

Вие какво мислите, дами? Бихте ли си купили такъв аксесоар и за какви поводи бихте носили тази дамска чанта?

„Този път не предложих нито верижки, нито камелии, нито нашивки, на чантите няма лого. Всичко това сега го няма, но Chanel си остава Chanel”, заяви талантливият Лагерфелд.

Вижте цялото ревю: