Челен сблъсък с Louis Vuitton

08 октомври 2009 | 08:08
4806
2
2

Първото впечатление, което колекция като тази на Louis Vuitton оставя, е някак объркващо, изненадващо, силно заинтригуващо.

Бъдете убедени, че един от гениите на съвременния моден свят - Марк Джейкъбс, се е постарал това да бъде така.

Той е дизайнер и на колекцията за сезон Пролет/Лято 2010 и е похвално как е съумял да отстои собствения си авангард, въпреки съсреодоточеното внимание върху есенцията на моделите ала Vuitton.

Мястото е Париж, една от големите зали на Лувъра. Светлините са угасени, първите редици до подиума са отрупани с известни личност, а фотографите са разширили зениците си в очакване.

Шоуто започва и под прожекторите се появяват огромни афро перуки с по една вплетена панделка вътре.

Модели раздвижват доскоро висящите на закачалки дрехи и олицетворяват един нов, смесен, противоречив стил, за който единно определение няма.

Според Марк Джейкъбс това е колекция "за пътуващите - движение, което дойде след пънка. След това се замислихме за туризма, за денима, за градския утилитаризъм".

Всичко странно напомня овладяна смесица между Галиано, в най-семплия му вид, и много смела заигравка със спортно-елегантния стил.

Присъстват елементи както от висшата мода, така и от уличната - металически отблясъци, диско екстравагантност, клинчета за колоезда, военни якета с много джобове, неонови проблясъци, дънкови костюми...

И всичко това носи със себе си и един съвършен завършек - култовите чанти Louis Vuitton. Те са отново шарени, кожени, с ресни, с кожи, със запазения знак на марката.

Вижте снимки от ревюто тук, в галерията.

 

Коментари

2 Е.В.
  08 октомври 2009 | 20:35 отговор
 

Откакто Луи Витон повери колекциите и най-вече чантите си на гениалния Марк Джейкъбс - марката вече не е същата. Той създаде уникални модели, невероятна игра със цветовете......предполагам и вие сте на същото мнение.

 
1 Вютонка
  08 октомври 2009 | 08:44 отговор
 

юхуу :)))) страхотни прически

 

Добави Коментар