Автор
Пепа Попова - Пепита

Чисти линии и силуети в колекция Valentino Resort 2021

Модна къща Valentino представи новата си колекция Resort 2021. Тя е заснета в италианския град Нетуно, където Пиерпаоло Пиколи прекарва детството си. Главният герой на рекламната кампания е дългогодишната му приятелка и модел Мариакара Босконо, а самият дизайнер е автор на снимките. Фотосите са направени в близост до езерото, където Пиколи обича да плува през горещото лято, както и в близост до мината, където е сниман част от филма от 1964 г. "Евангелието на Матей".

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Новата круизна колекция е изградена на основата на свободни силуети, правилни линии и богати летни нюанси. Няма място за прекалена сложност и блясък. Това е история за простотата, плавните движения, усещането за свобода и лекота, които идват от леещи се пластове коприна, спокойни костюми, плисирани поли, лаконични кафтани, удължени ризи и всякакви рокли.
"Тази колекция е много лична. Исках да предам усещането за интимност, лична връзка, емоции. Без филтри и манипулации, без никаква интерпретация. Не ми трябваше обичайният блясък на модните снимки", казва дизайнерът.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Цветовата палитра е вдъхновена от абстрактните картини на Марк Ротко, основателя на „цветната полева живопис“. Колекцията съдържа комбинации от различни нюанси на зеленото и роза, фуксия и бордо, злато и мляко, синьо, жълто и лилаво. Бродерията, вдъхновена от гоблените от 18 век, е представена в летни изображения под формата на леки абстрактни цветни щрихи, предизвикващи спомени за декоративни мотиви от онова време.
Линията аксесоари в круизната колекция на марката е представена под формата на сламени шапки, огромни пазарски чанти и плоски сандали за плаж.

View post on Instagram