Автор
Woman.bg

Cliché с благотворителна инициатива Love Yourself First

В Cliché винаги сa се гордели със силния си женски екип с борбен и независим дух. Ето защо новата им колекция – Love Yourself First, е вдъхновена от женската сила. Силата на жената, която я кара не само да устоява на трудностите, но и да побеждава и просперира.

Символите на тази женска сила ще откриете в цветовете, материите и формите в колекцията. Основните цветове са черно: носещо сила, мистерия и власт; червено - цветът на изпепеляващата страст и огнена мощ, и бялото, което със своята чистота и откровеност балансира и канализира енергията на силните цветове. По този начин в колекцията на Cliché талантливите дизайнери изкарват на преден невероятната способност на жените да бъдат едновременно силни и раними, борбени и нежни, стремителни и състрадателни.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Особено важен елемент в колекцията са двете памучни тениски Cliché в черно и бяло с нежна френска дантела. Главният акцент е слоганът на колекцията бродиран с авторски шрифт- Love Yourself First. Това е и посланието, което отправят създателките на Cliché към всички момичета, жени и дами - Обичайте Себе си ПЪРВО! Те ни призовават с любовта и уважението към себе си да създадем извор на любов и съпричастност към всичко, което ни заобикаля.

View post on Instagram
 

Съвсем логична идва и идеята им да дадат гласност и да подпомогнат организация, която споделя същите разбирания и идеали. 20% от приходите от всяка продадена бяла или черна тениска Cliché със слоган Love Yourself First ще бъдат дарени на Български фонд за жените (БФЖ) с цел развитие на женското движение в България.

Български фонд за жените (БФЖ) е единствената българска организация, която подкрепя местни граждански организации и групи, работещи по правата на жените за постигане на реалната им равнопоставеност във всички сфери на обществения живот и за премахване на всяка форма на дискриминация.

Тяхната визия е за свят без насилие, дискриминация и неравенства, в който всяко момиче или жена има условия да разгърне своя потенциал в най-пълна степен, разполага с равни възможности, с достъп до образование и качествени услуги, и има възможност да прави информирани избори относно своя живот и тяло. Тяхната мисия е да мобилизират местни ресурси, за да развият женското движение в България и да създадат ново виждане за филантропията като инструмент за позитивната социална промяна.

Сред активните програми на Българския фонд за жените в момента са Спешният фонд за борба с домашното насилие в условията на COVID-19, "Шанс за невидимите супер-майки" - програма за подкрепа на самотни майки, които се квалифицират професионално, така че да бъдат финансово независими, Програмата за овластяване на момичета и млади жени, в рамките на която се финансират 14 проекта в малки и големи населени места в цялата страна, Фонд за подкрепа на артистични проекти за жени и много други.

Можете да видите повече тук - https://bgfundforwomen.org/bg/ и да ги последвате в социалните медии.
Можете да подкрепите допълнително Фонда като направите дарение тук.