Тазгодишната Седмица на модата в Ню Йорк отново се открои с крайности в избора на манекенки за ревютата.

Докато някои като Виктория Бекъм избраха за поредна година толкова слаби момичета, че си навлякоха гнева на обществото, то изявяващата се от скоро като дизайнер Ашли Греъм заложи на pluse size манекенки, а и самата тя дефилира по подиума, за да представи творенията си.

Чаровната дама се разходи по котешката пътека, облечена в най-новите произведения от колекцията си с бельо, демонстрирайки пищната си фигура. Красавицата както винаги изглеждаше уверена, докато вървеше по подиума, и взимайки микрофона, тя призова и дамите в публиката със самочувствие да демонстрират тялото си и да не се интересуват от мнението на околните.

Самата Ашли призна, че често е критикувана заради фигурата си, но това никога не я е притеснявало, защото важното за нея е тя да се харесва и да се чувства добре в тялото си, а не да се вписва в нечии критерии за привлекателност.



Отказът на Ашли да обръща внимание на упреците по свой адрес обаче не отказа интернет потребители, а и известни личности, от решението да критикуват тялото ѝ.

Например, бившият модел на бански и едно от любимите лица на списание Sports Illustrate– Шерил Тийгс, изказа наскоро неласкавото си мнение относно "набиращата скорост тенденция наднорменото тегло да се промотира като красиво и нормално". Според русокосата дама именно Греъм спомага за популяризацията на въпросната практика.

"Не смятам, че е здравословно. Лицето ѝ е красиво. Но не смятам, че наднорменото ѝ тегло ще се отрази добре за в бъдеще", сподели по адрес на Ашли Шерил, допълвайки, че никак не е доволна от факта, че съвременното общество започва да толерира крайностите в представите за красота.

А вие какво мислите за фигурата на Ашли Греъм и според вас дами с подобно телосложение трябва ли да бъдат налагани като модел за подражание?