Автор
Пепа Попова - Пепита

Да носим маска с оптимизъм и стил като Жан-Пол Готие

С настъпването на епидемията светът се промени, а с промяната се появиха съвсем нови модни тенденции. Очаква се да носим маски в закрити пространства и занапред, което означава, че този защитен аксесоар вече е нашата нова реалност.
Модна къща Jean Paul Gaultier последва пулса на времето и представи свои вариации по темата. Новата капсулна колекция е специално създадена за проекта The Mask на френското списание Gala.
Под мотото: „Защити се и се създай!“, дизайнерът публикува снимки на маските на страницата на марката в Instagram. Готие предложи да превърне ежедневния аксесоар в обект на висшата мода.

View post on Instagram
 

Творческият екип на Жан Пол реши да създаде маски в стила на емблематичните колекции на дизайнера - от класическия матроски принт, през интерпретации на тема корсет или рокерско яке с цип, до модели с татуировки, етнически модели и апликации от бижута, пера и дантели. Истински произведения на изкуството и като такива, направени в лимитирани, почти единични бройки. Най-малкото, което можем да кажем е, че модната къща знае как да играе със собствените си кодове. На снимките дизайнерът - който наскоро обяви новата си креативна концепция - не се колебае да позира, облечен в латексови ръкавици и маска в емблематичните ивици на марката и червена уста.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

В инициативата на списание Gala се включиха общо 48 дизайнери и художници, сред тях модни къщи като Giuseppe Zanotti и Alexis Mabille, бижутерийната къща Boucheron, парфюмната марка Lolita Lempicka, модела и икона Инес де ла Фресанж. Вижте някои от техните произведения по-долу.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram