Може ли да се облечеш в сняг, скреж и ледена белота за предстоящите празници?Те няма да ни съберат в големи зали, лъскави хотели или бляскави заведения, но това не значи, че не бива да сме елегантни и предизвикателни, съвсем в тон със сезона навън. Предложенията на зимното издание на традиционното и очаквано с трепет Коледно събитие в шоурума на дизайнерската платформа "ИВАН АСЕН 22", са нещо, което си заслужава да видите.

Освен дрехи-от панталони, през вечерни рокли до топли палта, погледът ви е привлечен и от изящни и доста провокативни бижута-подходящ аксесоар към зимните облекла.

Снегът и близките до него характерни студени повърхности на скреж, лед и кристали са в основата на темата. Различните му агрегатни състояния от твърд пухкав сняг до топящата му се прозрачност със своите съответни текстури от зърниста до гладка, геометричната триизмерност на изсечени ледени блокове, уникалният природен феномен на замръзналите вълни в Антарктида, ледените хотели в Швеция и Финландия са вдъхновения за интерпретацията в материи, структури и форми.

Студената изчистена гама от снежно и синкаво бяло през деликатни сини и синьосиви тонове е омекотена от топлите разноцветни светлини на полярното северно сияние.

Голямата иновация в настоящото издание e дигитализираното съдържание посредством видео-каталог, заснет от фотографа Петър Тановски с участието на актрисата Ирмена Чичикова, който сe осъществява благодарение на финасовата подкрепата на Национален Фонд „Култура” по програмата „Творчески инициативи”.

Тематичното дизайнерско представяне "SNOWear" се реализира с финансовото съдействие на Hационален Фонд „Култура” по програмата „Подкрепа на частни организации `20”. Посещенията на шоурума са съобразени с разпоредбите и стават само с предварителни индивидуални уговорки.

През декември раздаваме страхотни награди. Как да се включите в надпреварата, вижте тук...

Четете още: Дизайнерката Евгения Борисова: Сватбената рокля на Цеци Красимирова е най-скъпата, която съм правила