Автор
Woman.bg

Даниел Роузбери е новият креативен директор на Schiaparelli

Преди часове стана известно, че Бертран Гийон напуска поста на творчески директор на Schiaparelli, който заемаше през последните четири години. Начело на френската марка застава Даниел Роузбери, който преди това е работил като арт директор на мъжките и женските линии в Thom Browne.

View post on Instagram
 

Роден в Тексас, Роузбери учи във „Fashion Institute of Technology в Ню Йорк и започва кариерата си в Thom Browne, посвещавайки 11 години на американската марка. Сега Даниел ще бъде отговорен за поддържането на всички линии на Schiaparelli и най-вече за ready-to-wear колекциите, върху които марката смята да се съсредоточи в бъдеще.

Елза Скиапарели беше изключителен майстор за времето си; работата ѝ отразява хаоса и надеждата в бурната ера, в която е живяла. Днес ние си задаваме същите важни въпроси, които оформят идентичността: Как изглежда изкуството? Какво е идентичност? Какво ще носим, ако дойде краят на света? За мен е голяма чест да работя с невероятните таланти на това ателие и, в най-добрите традиции на висшата мода, да пренеса легендата и мита на тази значима модна къща в бъдещето”, каза Даниел Роузбери.

View post on Instagram
 

Би могло да се очаква, че Роузбъри ще продължи да интерпретира любовта на Елза Скиапарели към сюрреализма, изобразителното изкуство и фантазията в своите колекции. По неговия скромно следен Instagram можем да съдим, че е остроумен, интересен и нестандартен, точно каквато беше самата Скиапарели.
В изявление за пресата дизайнерът написа: „Едно от най-големите ѝ завещания е нейното вътрешно убеждение и разбиране, че се нуждаем от фантазия в сложните времена, през които човек преминава. Искам да дам моите собствени отговори на тези въпроси и да предложа моята фантазия - мечта – сън, която е подходяща за днешния ден."

Дали е така, ще разберем от дебютната му колекция за есенно-зимния сезон на висшата мода, която ще видим още това лято.