Автор
Пепа Попова - Пепита

Деца на слънцето: Лятната колекция на H&M x Sandra Mansour

Екипът на H&M посреща последния месец на лятото с нова съвместна колекция с ливанската марка Sandra Mansour, известна със своята мечтателна и дръзка естетика. Вдъхновена от жените художници и красотата на природата, колекцията се отличава със сложен дизайн в естествени цветове, с ръчно изработени детайли, като буйни и интересни ръкави и многослойни поли за модерен и вдъхновяващ външен вид.
Това сътрудничество носи приказното име Fleur du Soleil, което на френски означава „Слънчоглед“. В колекцията дизайнерката показва своето очарование от начина, по който слънчогледът следи слънцето. Силуети на слънчогледи красят чистите, деликатни материи и подчертават майсторството и красотата на дрехите.

View post on Instagram
 


Сандра Мансур основава модната си къща през 2010 г. Вниманието й към детайла и специалната изработка, съчетани с вдъхновение от изкуството и средата й в Бейрут, се отразяват във всяко нейно творение. За колекцията Sandra Mansour x H&M дизайнерката черпи вдъхновение от елементи на природата и творчеството на художници Тоен, Доротея Танинг и Биби Зогбе. Резултатът е женствен асортимент от рокли, блузи и поли, в комбинация със сака, тениски и суитчър с лога. Пищните форми и поли се съчетват с детайли в естествената цветова палитра на сивото, черното и слоновата кост.
Първото нещо, което се забелязва във облеклата на Сандра Мансур е носталгично настроение и истинска красота. След това идва майсторството и вниманието към детайла, към които няма как да останете безрзлични. Има нещо специално в женствеността. Горди сме, че работим със Сандра Мансур и с нетърпение очакваме да видим появата на колекцията по целия свят!", казва Мария Остблом, ръководител на отдела за дамски дрехи в H&M.

View post on Instagram
 

Колекцията Sandra Mansour x H&M трябваше да се появи в избрани магазини и on-line в четвъртък тази седмица, но поради трагичните събития в Бейрут премиерата й бе отложена за 27 август.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram