Автор
Пепа Попова - Пепита

Децата на аристократите, които завладяват света на модата

Днес искаме да ви разкажем за няколко благородници, чиито задължения не включват само позиране за церемониални портрети, картички и приветствия на поданиците от балкона на кралския дворец. Днес искаме да ви покажем децата-аристократи, които започнаха да излизат на модния подиум и да участват в модни фотосесии за марки и списания.
Ето кои наследници със синя кръв постигнаха успех в модния бизнес:

Лейди Амелия Уиндзор


Амелия Уиндзор е внучка на Едуард, херцог на Кент, който от своя страна е братовчед на кралица Елизабет II от Великобритания. В линията за трона самата Амелия заема едва 39-то място. Като цяло едва ли ще я видим начело на британската монархия, но тя вече се е изкачила на подиума.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Няколко пъти участва в шоутата на Dolce & Gabbana като част от Седмицата на модата в Милано. Освен това наследницата на кралското семейство си партнира с агенцията за модели Storm, която представлява Кара Делевин, Алекс Чанг и Бехати Принслоу, а по-рано също представлява (и откри!) Кейт Мос. През 2017 г. Амелия се снима за корицата на японския Vogue, а през 2018 г. стана посланик на козметична марка.
Интересът й към индустрията не се ограничава само до моделстването. След като завършва Университета в Единбург, тя стажува в модни къщи като Chanel, Azzedine Alaia и Bvlgari. Наскоро тя приложи получените знания, като въплъти собствените си модни идеи: през 2018 г. лейди Амелия пусна линия обувки с Пенелопе Чилвърс, като самата тя влезе в ролята на модел в рекламната кампания.
Освен това Уиндзор винаги е желан гост на модни ревюта и партита и е автор в Tatler, където от време на време пише за мода, пътувания и лайфстайл.

Мария Олимпия, принцеса на Гърция и Дания, на 24 години

Мария-Олимпия е най-голямата дъщеря на гръцкия принц Павел и престолонаследницата на Гърция - Мари-Шантал, а сред нейните предци е самата кралица Виктория.

Мария-Олимпия започва да работи в света на модата на 17-годишна възраст. След това стажува в ателието за мода на Dior.

"Помагах с пробите, а също така обличах модели за шоуто. Беше забавно и научих много", припомня си принцесата в интервю за Teen Vogue.

През 2019 г. тя завършва училище Gallatin в Нюйоркския университет в отдела за моден бизнес и маркетинг. В допълнение, Мария-Олимпия е учила модна фотография в Parsons School of Design в Ню Йорк.
Мария-Олимпия многократно се появява на страниците на модни списания и участва в модни ревюта на Dolce & Gabbana и Michael Kors. През 2018 г., като част от Седмицата на модата в Копенхаген, тя откри шоуто на пролетно-лятната колекция на Saks Potts. Между другото, самото шоу е кръстено на нея - Олимпия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Николай, принц на Дания, на 21 години

Като модел принц Николай, внук на датската кралица Маргрете II, дебютира на шоуто Burberry в Лондонската седмица на модата през 2018 г. Малко преди това той подписа договор с агенция Scoop Models.

Харизматичният младеж веднага бе забелязан в света на модата. Започва да се появява на модния подиум доста често и става почти постоянен участник в ревюто на Dior. Николай откри и дебютното шоу на Ким Джоунс за френската марка. Може би за Ким това беше един вид ритуал за късмет, защото майка му е датчанка.

Дизайнерът също така избра принца за първата кампания на Dior, която Джоунс представи пред обществеността, след като беше назначен за креативен директор на линията мъжки дрехи. Николай позира на легендарния Стивън Мейзъл – фотографът на супермоделите.

Семейството на принца изглежда подкрепя опита на Николай. Баща му, принц Йоаким (с майката на детето, графиня Александра от Фредериксборг, той е разведен), в интервю отбелязва, че синът му „има право да взима решения относно бъдещето си“. Между другото, в момента Николас е седми по ред на датския трон.

Николай обаче следва по-реалистичен сценарий за бъдещето си. Сега младежът учи бизнес администрация и мениджмънт в Копенхаген.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Шарлот Казираги, на 34 години

Дъщерята на принцеса Каролайн и внучка на легендарната Грейс Кели заема единадесето място в опашката за трона на Монако.

Шарлот все още не се е качвала на модния подиум, но модният свят не е безразличен към нея. Казираги се появи като модел в няколко кампании за големи модни марки. През 2013 г. тя беше лицето на кампанията Gucci Forever Now, а също така участва в кампаниите за красота на марката.

През 2015 г. тя се появи в рекламата на Montblanc, а няколко години по-късно участва в кампанията на Saint Laurent. Други героини от кампанията през този сезон (есен-зима - 2018/2019) бяха Кая Гербер и известната муза на самия Сен Лоран, Бети Катру.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Лейди Джийн Кембъл, 23 години

Джийн е дъщеря на шотландския граф Колин Кембъл, 7-ми граф на Каудор, и лейди Изабела Станхоуп, бившата редакторка на британския Vogue и дъщеря на Уилям Станхоуп, 11-ти граф на Харингтън.

С такова родословие има само един път - корица на модно списание и запазено място на модния подиум. Първата работа на Джийн през 2013 г. бе фотосесия за кампания на Burberry. Моделът по това време е само на 16 години.

През 2016 г. влиза в британския Vogue (дотогава вече е успяла да се появи в списанието в Южна Корея, Германия, Полша и Русия). Девойката има много успешен старт в кариерата, тя дори бе наречена „следващата Кара Делевин“. През 2014 г. бе отличена с наградата „Модел на годината“ на шотландските модни награди.

Джийн вече е работила с марки като Louis Vuitton, Valentino, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Carolina Herrera и Burberry. Тя беше и лицето на Fleur Musc на Narciso Rodriguez. Джийн влиза в Топ 50 на models.com.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Лейди Кити Спенсър, 29 г.

Разбира се, този списък не би бил пълен без племенницата на принцеса Даяна, лейди Кити Спенсър, която е може би най-известната аристократка в света на модата.

Ралф Лорън я нарече „най-красивото момиче на света“. Кити се появи за първи път на корицата на модно списание на една година с майка си - това беше снимка за Harper's Bazaar UK през 1992 г.

В момента Кити работи със Storm Management. Спенсър е посланик на бижутерската къща Bvlgari, а също така си сътрудничи много с Dolce & Gabbana - тя участва в кампании за италианската марка и излиза на модния подиум. Между другото, Кити също е наследила професията си в известен смисъл - майка й Виктория Локууд (сега Aitken) също е била модел.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

По материали на Spletnik