Автор
Woman.bg

Dior и Givenchy започват производството на дезинфектанти за ръце

Отделът за парфюмерия и козметика на луксозния холдинг LVMH обяви старта на производството на дезинфектанти, за да помогне за решаването на недостига вследствие на коронавируса.
От понеделник част от капацитета на фабриките във Франция, които произвеждат продукти за Guerlain, Dior и Givenchy, ще бъде пренасочен за тази цел. Дезинфектантът, направен тук, ще бъде предаден на френските здравни власти и държавната мрежа от медицински институции Assistance Publique-Hôpitaux de Paris, която обединява 44 болници в Париж и предградията му.

View post on Instagram
 


Понастоящем във Франция са регистрирани почти 4000 случая на коронавирусна инфекция и вече има недостиг на средства за дезинфекция в страната, което заедно с поддържането на социална дистанция е един от основните начини за защита.
Тук е моментът да припомним, че и други лидери в индустрията също се включиха в борбата с епидемията. Едни от първите, които отреагираха на проблема, бяха Доменико Долче и Стефано Габана, които преди почти месец направиха дарение на Университета Humanitas в подкрепа на проучване за изясняването как имунната система отговаря на коронавирус SARS-CoV-2. Италианските марки Versace, Giorgio Armani и Gucci също се включиха с финансови средства в подкрепа на борабата с коронавируса.