Автор
Пепа Попова - Пепита

Dolce & Gabbana и Ким Кардашиян – една неочаквана колаборация

Седмицата на модата в Милано е в разгара си. А сред най-очакваните и “горещи” ревюта бе колаборацията между Dolce & Gabbana и Ким Кардашиян. На 24 септември бе показана съвместната пролетно-лятна колекция под името “Ciao, Kim!”.
Събитието бе широко отразено в пресата още преди премиерата му - италианската марка заинтригува обществеността, като пусна тийзъри с телевизионната звезда в образа на филмова ретро дива, преследвана от папараците. Доменико Долче и Стефано Габана подготвиха изненада за гостите на шоуто - фотосесия на същата тема.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

A звездни гости наистина не липсваха - Клои Кардашиян, Крис Дженър, Ашли Греъм, Алесандра Амброзио, Хелена Кристенсен. Моника Белучи, която дойде да подкрепи дъщеря си Дева Касел, която участва в шоуто привлече специалното внимание на журналистите.

Представената колекция бе своеобразен нов прочит на тоалетите на марката от минали години. Ким избра любимите си визии на Dolce & Gabbana от 1987 до 2007 г. и именно те получиха нов живот.
На модния подиум можеше да се види вариант на известния чокър Sex - той се превърна в златен с надпис Ким. Всяко парче не е просто артикул, то е уникален спомен.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Самата Ким не пропусна да благодари на Стефано и Доменико за дадената възможност в Инстаграм:

"Последните няколко дни ми се сториха като сън… най-вълшебното изживяване и върхът на едно невероятно пътешествие, на което бях през последните няколко месеца със Стефано, Доменико и целия екип на @dolcegabbana.
Винаги съм харесвала красивите, типични визии от 90-те и 2000-те… женствени, смели, те винаги са ме карали да се чувствам толкова уверена и бляскава. В момента, в който облечете рокля на D & G, веднага можете да усетите, че е проектирана и направена, за да отпразнува жената, която я носи. Да я накара да се почувства така, сякаш може да направи всичко, да бъде всичко. Това винаги ми е давало сила и вдъхновение и е било в основата на собствените ми проекти.

Това, което започна като разговор с Доменико и Стефано по време на вечеря, доведе до едномесечно приключение, с цел да се създаде колекцията #CiaoKim - подбрана селекция от визии от архивите на D & G. Прегледахме всеки един образ от 1987 г. насам и аз избрах личните си фаворити, които смятах за най-емблематичните. D & G не само ми позволиха да подготвя колекцията, но също така се довериха на мен и моя екип да създадем цялото съдържание, късометражния филм, музиката и творческата насока на шоуто, работейки в тандем с техния невероятен екип. Този процес наистина ми позволи да изразя своята креативност без ограничения. Благодаря от дъното на сърцето си на Доменико, Стефано, целия екип на D & G и на всички, които направиха това шоу възможно. Никога не съм си представяла, дори и в най-смелите си мечти като младо момиче, гледайки Линда Еванджелиста и Моника Белучи на котешката пътека на D&G, че един ден ще бъда куратора на колекция и шоу на Dolce & Gabbana за седмицата на модата в Милано. Никога няма да забравя този момент и това преживяване. Благодаря ви, благодаря ви, благодаря ви!
"

View post on Instagram
 

Мнозина намират за ирония, тясната връзка между марката и Ким. През 2018 г. Стефано Габана коментира снимки в социалните мрежи на сестрите Кардашиян-Дженър, като ги нарече „най-евтиното семейство в света“. Изглежда, че отношението се е променило, защото именно Dolce & Gabbana “спонсорираха” сватбата на Кортни Кардашиян и Травис Баркър, като предоставиха на всички членове на семейството на булката ексклузивни тоалети. Сега Ким Кардашиян се превърна в музата на новата колекция на модната къща. В края на шоуто тя се поклони със Стефано и Доменико.