Автор
Пепа Попова - Пепита

Dolce & Gabbana отпразнуваха 10 славни години на Alta Moda в Сицилия

Доменико Долче и Стефано Габана продължават да популяризират италианската култура по света. На 9 юли те направиха мащабно кутюр шоу в любимата си Сицилия, превръщайки един от площадите в Сиракуза в грандиозен моден подиум. Именно в цветната Сицилия те отпразнуваха 10-годишнината на линията Alta Moda.

Размахът и мащабът на шоуто може да се представи само с бърз поглед към първия ред. Сред основните гости на вечерта бяха актрисите Шарън Стоун и Хелън Мирън, както и американската певица Марая Кери. Почти невъзможно бе човек да откъсне очи от красивото трио – Кери избра рокля с принт под формата на сицилианска майолика, Мирън впечатли присъстващите с пищността на тоалета си, а Стоун заложи на комбинация от златно и синьо.

View post on Instagram
 


Представената юбилейна колекция, състояща се от цели 106 изображения, бе не по-малко впечатляваща. Самата колекция се превърна в искрено любовно писмо към сицилианката, една от основните музи на Dolce & Gabbana. Характерните за марката щампи и ярка средиземноморска цветова палитра бяха заместени от визии в черно.

В основата на тази колекция са тайнствата, вярата, семейството, Сицилия и нещо толкова важно – черното. Сицилианката носи черно“, каза Стефано Габана.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Едва ли има нужда да напомняме, че в началото на своята кариера Долче и Габана преработиха изцяло черния гардероб на сицилианските вдовици в нещо секси, дори великолепно.

Черното се превърна в перфектното платно за Alta moda тоалети, в които основният акцент бе върху кройката - роклите сякаш бяха изрязани с лазер, твърдите корсети очертаваха тънките талии, а полупрозрачните материали напомняха за характерната чувственост на сицилианката на Dolce & Gabbana.
Цялата тази чувственост и красота бяха подчертани от звъна на камбаните на близкия храм.
Юбилейното шоу не мина без българско участие - топмоделът на агенция “Ивет Фешън” Милица Борисова дефилира на ревюто на италианския бранд в Сиракуза.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram