Дрехите, които съсипват женската ти енергия

29 октомври 2021 | 15:02
11719
3
Pixabay.com
3

Трендът „Fast fashion“ или бързата смяна на колекциите предизвиква повишено търсене в магазините и желание постоянно да обновяваме гардероба си. Някои пазаруват сами, други получават дрехи като подарък. Но дали всички артикули са еднакво безопасни за емоционалното и физическото ни състояние?

1. Покупка, направена по време на стрес или в пристъп на шопохолизъм

ytuht6y

Някои при стрес нагъват шоколад и сладкиши, а други си отпускат душата и хвърлят на вятъра всичките си спестявания, глезейки вътрешното си дете или вътрешната си жена. От една страна това наистина ни помага да се отърсим от стреса. От друга обаче води до нов стрес, свързан с недостига на пари. Закупените в такова състояние дрехи ще спрат да ни радват и ще останат да висят в гардероба като ням укор.

Най-доброто решение в тази ситуация е да си купите нещо, колкото да се поглезите и да изпитате удоволствието от покупката – а после да оставите дрехите да „поотлежат“, както са си били донесени в пликовете. След три дни ги огледайте вече по-трезво и критично. Запитайте се дали тези дрехи ви радват пак толкова, както при покупката. Наистина ли ще имате повод да ги облечете? Често ли ще ги носите? Ами ако ги занесете обратно в магазина и си върнете парите? Коя радост ще е по-силна? Ако радостта от възвръщането на парите надделява и не смятате да носите наистина покупката си, върнете я в магазина и се порадвайте на спасения си бюджет.

2. Дрехи, купени „напук“

jhkgihynctf

Понякога се случва да си купим нещо напук на някого. Например на бившия си приятел, за да се пръсне от яд, като те види толкова красива без него; или напук на приятелка, с която сте се скарали, защото тя е мечтала за такава рокля, но не е могла да си я позволи. Или просто напук на завистниците – нека видят, че всичко ти е супер! Но когато правите нещо не от радост, а от гняв, злоба и за отмъщение, дрехата запазва в себе си тази враждебна нагласа. Всеки път, когато я обличате, ще изпитвате отрицателни емоции – а те, както знаете, не водят до нищо добро. Злото поражда зло, отмъщението носи болка и т.н. Затова дори и най-красивата рокля, купена напук на някого, няма да ви направи щастлива.

3. „За да съм като нея“

dsfrsgrtghtdrht

Понякога, купувайки си някаква дреха, ние искаме да приличаме на някого – на някоя звезда или актриса, на жената на любовника си, на шефката си или на своя приятелка. Разбира се няма нищо лошо в това да заемате отделни елементи от стила на хора, отличаващи се с добър вкус. Най-важното е да не изгубите себе си в този процес. Преди да си купите подобна дреха, запитайте се какво именно ви възхищава у този човек и какво точно бихте искали да заемете от образа му. Кои ваши лични качества ще се засилят благодарение на това? Така вместо да подражавате сляпо ще развиете собствен стил, в който всичко ще е ориентирано към вас и за вас. Великите художници поначало са подражавали на някого, а после са развили собствен стил.

4. Подарък от бившия

huyfjuyhuyh

Тези подаръци са особено вредни, ако раздялата е била болезнена и вие дълго време сте били натъжени или озлобени. Всеки път, когато обличате тази дреха, умът ви ще се връща към мислите за бившия ви и към преживените емоции – дори ако вече сте се успокоили. Човешкият мозък по природа обича драмата, тя ни дарява с много емоции и теми за размисъл. Затова подаръците от бившия ще му дадат повод да преживее наново всичките болезнени процеси. Ще избегнете това, само ако сте се разделили мирно и спокойно по взаимно съгласие, или ако вие самите сте зарязали партньора си и се радвате, че вече не сте с него.

5. Подарък от мама

tgdrhtbxt

Това сигурно е най-тежкият случай. Хем не ви се иска да носите тези дрехи, защото майка ви си има свой вкус и свои представи за красотата, хем сърце не ви дава да ги изхвърлите, след като тя е вложила толкова грижи, любов и пари в тях. Най-доброто решение е да превърнете тези дрехи в домашни, работни или за планина. Друг вариант е да се обърнете към шивач и да ги прекроите, превръщайки ги в артикули, които наистина да са модерни и да ви отиват.

 


Коментари

3 Марчела
  31 октомври 2021 | 08:31 отговор
 

Много точно казано , особено в първата част...за шопохолизмът ! Наистина искаме да "поглезим" или да "зарадваме" вътрешната жена в нас ! Аз лично изпитвам удоволствие да се докосна до стилните, маркови дрехи на известните дизайнери! Смятам, че заслужавам най-доброто! Дрехите са изработени с качествени материали и най вече с перфектна кройка! Наистина, често се получава така че дрехата след седмица отлежаване в гардероба, ми навява мъдрите мисли че вероятно модела не е точно за мен или че мога да мина и без него...! Тогава спокойно си го опаковам и връщам на сайта от който съм пазарила! Мисля, че в магазина не е така...Така, че за стилните жени или другояче казано шопохоличките...решението е да се пазари от сайт, с доказано име!

 
2 Aneta
  31 март 2019 | 17:47 отговор
 

Kato otidesh na pochivka,mislish li kolko dvoiki sa spali na charshafite v hotela i kakvi sa gi varshili?Moje i 1 000 da sa bili predi teb.No ne ti puka,nito za vazglavnitcite,nito za havlienite karpi v baniata,kamo li za chashitre i vilicite v restoranta.......

 
1 Мариана
  31 март 2019 | 15:08 отговор
 

Бла-бла-блааа

 

Добави Коментар

Най-четени