Автор
Woman.bg

Дрескод Афродита: Карл Лагерфелд облече жените като гръцки богини

Вчера може и да бе облачен ден в Париж, но Карл Лагерфелд успя да накара присъстващите на представянето на новата му колекция да се чувстват сякаш са в слънчева Гърция.

Гениалният моделиер постигна това не само с новата си круизна колекция, но и чрез декорацията на една от големите зали на Гран Пале, където се проведе ревюто, представящо линията. Декорът на шоуто се открояваше със средиземноморска флора и антични колони, напомнящи Партенона и храма на Посейдон.

Изящната украса умело кореспондираше с показаните творения, вдъхновени от фригийския цар Мидас – персонаж от древногръцката митология, който превръща всичко докоснато в злато.

Затова и съвсем естествено на скъпия метал бе отделено особено внимание в този вълшебен спектакъл. То присъстваше в тоалетите и елегантно се прокрадваше в аксесоарите и бижутата. Освен златния белият цвят бе другият доминиращ в колекцията. В него бяха решени роклите с едно рамо, напомнящи тези на гръцките богини, както и част от роклите и саката, направени от букле.

Разбира се, не липсваха и цветни мотиви, от които струеше приповдигнато ваканционно настроение, каквото трябва да излъчва всяка една круиз колекция.

Четете още: